Prima pagină » Coronavirus » Fetiță de 3 ani în stare gravă, după ce a fost confirmată cu coronavirus
Fetiță de 3 ani în stare gravă, după ce a fost confirmată cu coronavirus

Fetiță de 3 ani în stare gravă, după ce a fost confirmată cu coronavirus

22 aug. 2020, 09:24,
în Coronavirus

O fetiță de trei ani a fost internata in stare grava. Medicii au descperit că are virusul SARS-COV-2.

Copila a fost internată la secția de Pediatrie a Spitalului Băilești, după ce a avut convulsii. Acolo a fost testată iar rezultatul a fost pozitiv. A fost transferată apoi la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova.

Părinții ei, precum și cei șapte frați, sunt acum suspecți de COVID-19, la fel și mătușa ei alături de care fetița este internată.

Fetiță de 3 ani în stare gravă!

Se pare că micuța ar fi intrat în contact cu mai multe rude care au venit din Italia în urma cu două săptămâni și este posibil ca virusul să-l fi luat atunci.
Primarul localității a spus că vor fi testate toate persoanele din locuința fetiței și se vor lua măsurile necesare.

Coronavirus în România, 21 august 2020. Un număr de 1.392 noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore din 25.363 teste, ceea ce înseamnă o rată de 5,48% pozitivare, în uşoară scădere faţă de până acum, iar 42 de oameni au murit în același interval, din cauza acestei maladii, anunță, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

Primul test rapid de depistare a SARS-CoV-2 din România a fost lansat

Primul test rapid de depistare a noului coronavirus produs în România a fost lansat joi de două companii. Acestea au beneficiat de finanţare de la investitori americani. Testul românesc poate detecta anticorpii daţi de virus în doar cinci minute şi funcţionează ca un test de sarcină pe care se aplică mostre de ser sau plasmă din sângele recoltat intravenos.

Nivelurile de sensibilitate crescute ale testului rapid permit identificarea anticorpilor virusului în cazul celor care au luat contact cu el, inclusiv cazurile asimptomatice. Testul are avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru producţie şi comercializare.

50.000 de bucăţi zilnic pot produce companiile și există și posibilitatea de dublare rapidă a acestei cantităţi, în vreme ce, momentan, statul asigură, în general, cam jumătate din acest număr. Aceste teste pot fi folosite pentru testarea în masă a populaţiei şi astfel se pot identifica potenţiali donatori de plasmă pentru tratarea cazurilor grave. În cazul în care apare vaccinul anti Covid, cei care nu fac anticorpi ar putea fi vaccinaţi primii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`