WoW!

Ficat gras – Cele mai bune remedii naturiste pentru o afecţiune silenţioasă

Publicat: 22 iul. 2020

Studiile spun că 1 om din 5 are ficat gras și nu știe. Iată cum poate fi combătută această boală silențioasă, cu ajutorul remediilor naturiste. Consumul de alcool este principalul vinovat al ficatului gras alcoolic, dar poți face la fel de bine steatoză hepatică și dacă nu consumi alcool. Și atunci, vorbim de un ficat gras non-alcoolic.

Iată 7 simptome care te anunță că poți suferi de ficat gras

 1. Oboseală
 2. Umflături abdominale
 3. Înroșirea palmelor
 4. Apariția vaselor de sânge la suprafața pielii
 5. Pielea și ochii capătă o culoare gălbuie
 6. Splină mărită
 7. Dureri abdominale în partea superioară a abdomenului

Cum tratăm natural boala ficatului gras non-alcoolic

Există câteva soluții care funcționează. În primul rând, trebuie să pierdem câteva kilograme bune, rapid. Să devenim mai activi, să ținem diabetul sub control, dacă este cazul.

Dieta săracă în carbohidrați

Trebuie rapid să gestionăm valorile ridicate ale glicemiei sau alimentele cu indice glicemic mare. Trebuie să renunți la semi-preparate, cartofi, orez, pepene și băuturi dulci. Nu se consumă sucul de fructe, ci doar cel de legume. Un pahar de suc poate echivala cu 12 lingurițe de zahăr!!! Atenție mare. La fel, și fructele dulci, care pot devasta ficatul: pepenele, bananele, cireșele etc.

Exercițiul fizic. Este foarte recomandat în cazul ficatului gras. Orice mișcare. Dacă ești sedentar, începe cu plimbări ușoare.

Ceaiul de păpădie. Susține sănătatea ficatului, îl detoxifică. Curăță grăsimile stocate în ficat, fiind de ajutor în tratamentul ficatului gras.

Silimarina. Silimarina este un principiu activ ce poate fi extras din seminţele plantei Silybum marianum. Plantă este cunoscută ca armurariu, însa poarta și numele popular de ciulinul laptelui. Compusul face parte din grupa flavonoizilor – compuși vegetali a căror acțiune benefică asupra ficatului a trezit interesul medicilor moderni.

Silimarina este un puternic antioxidant care ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism. Astfel, principiul activ poate opri degradarea celulară, împiedicând îmbătrânirea prematură a organismului. Efectul antioxidant al silimarinei este considerat de 10 ori mai mare decât cel al vitaminei E.

Semințele de in. Semințele de în normalizează tranzitul intestinal, induc rapid senzația de sațietate și încetinesc procesul de asimilare a grăsimilor. Prin urmare, acestea sunt indicate dacă suferi de constipație, de o boală inflamatorie intestinală sau de sindromul intestinului iritabil. Poți lua seara, de patru ori pe săptămână, câte două lingurițe de semințe de în fie întregi, fie măcinate, cu multă apă. Poți prepara și un macerat la rece, din două lingurițe de semințe de în la un pahar cu apă. Se lasă una-două ore și apoi se consumă semințele cu tot cu apă.

Turmericul. E bun în tratamentul hepatic, mai ales în cazul icterului. Limitează stresul oxidativ, oprește afectarea ficatului.

Scorțișoara. Este aliatul ficatului. Potrivit unui raport din Nutrition Research, 1500 mg de scorțișoară zilnic susțin sănătatea hepatică.

Coriandru. Verdeața asemănătoare pătrunjelului indicată în afecțiuni ale ficatului.

Cele mai bune soluții de a preveni bolile de ficat

 • Evitați mâncărurile procesate
 • Reduceți cantitatea de grăsimi săturate
 • Evitați substanțele halucinogene
 • Evitați alcoolul și fructele în exces.
Adauga un comentariu