Diete si regimuri

Ficatul de porc la cuptor, plin de vitamine si minerale, e perfect pentru persoanele care sunt la dieta

Publicat: 15 iul. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ficatul de porc la cuptor plin de vitamine si minerale e perfect pentru persoanele care sunt la dieta
7
Ficatul de porc este un furnizor de vitamine si minerale (vitamina A, vitamina C, fier, zinc, acid folic), are un indice glicemic scazut si este perfect pentru persoanele care sunt la dieta (100 de grame de ficat de porc contin doar 165 de calorii), pentru ca te ajuta sa slabesti. 
Ingrediente necesare:
  • ½ kg ficat de porc
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 2 cepe mari, taiate rondele
  • sare
  • piper
  • usturoi, cimbru, patrunjel (optional)
Pentru ca ficatul de porc are un miros specific, mai greu de suportat, este recomandat ca acesta sa fie lasat la macerat in lapte (o ora este suficient). Încearca sa-l pui deja taiat bucatele si curatat, astfel incat atunci cand il scoti sa fie gata de preparare. Dupa ce ai scos ficatul din lapte si l-ai tamponat cu un prosop de hartie, pentru a scapa de excesul de lapte, incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Pune bucatelele de ficat in tava, una de sticla, si acopera-le cu felii de ceapa. Presara deasupra uleiul de masline, sarea si piperul (si alte condimente, daca doresti – usturoi, cimbru sau patrunjel) si lasa-l la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute. Verifica-l din cand in cand. Daca vrei sa adaugi un plus de fragezime preparatului, te poti folosi si de putin vin, pe care il poti adauga in tava odata cu celelelate preparate (un pahar este suficient). Este indicat sa mananci acest preparat alaturi de legume trase la tigaie, iar papilele tale gustative iti vor fi recunoscatoare!

Mancarea de ardei cu ficat de pui, un deliciu culinar de servit la cina 

sursa: divahair.ro
Adauga un comentariu