Economic Local

Fiecare scară de bloc din Iași primește 2 litri de clor pentru dezinfectarea spațiilor comune

Publicat: 02 mai 2020

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis ca fiecare scară de bloc să primească câte 2 litri de clor concentrat. Asociațiile de proprietari au obligația de a efectua operațiunile de dezinfecție cel puțin săptămânal sau ori de câte ori este necesar. Se distribuie gratuit materiale dezinfectante

La nivelul scărilor de bloc din Iași continuă curățenia cu soluții dezinfectante. În cazul asociațiilor de proprietari, pe lângă programul obișnuit de curățenie se aplică o cantitate de aproximativ 1 litru de clor pe fiecare covoraș montat la intrarea în bloc. Conform hotărârilor luate la nivelul autorităților locale, asociațiile de proprietari și locatari din Iași au obligația de a efectua operațiunile de dezinfecție cel puțin săptămânal sau ori de câte ori este necesar. Acțiunile se pot realiza cu ajutorul substanțelor pentru curățenie distribuite gratuit de Primăria Iași și ApaVital.

„Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis că Municipiul Iași va pune la dispoziția asociațiilor de proprietari substanța dezinfectantă necesară dezinfectării spațiilor comune, anume câte doi litri de hipoclorit de sodiu în concentrație de 12,5 la sută/săptămână/scară de bloc (cu un număr mediu de 20 de apartamente). Asociațiile de proprietari au obligația de a efectua operațiunile de dezinfecție cel puțin săptămânal sau ori de câte ori este necesar”, se arată în Hotărârea nr. 12 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență a Municipiului Iași.

Se distribuie gratuit materiale dezinfectante

Având în vedere că asociațiile au persoane angajate pentru activitatea de curățenie, conducerea Primăriei Municipiului Iași face apel la reprezentanții asociațiilor să ia măsuri pentru dezinfectarea riguroasă și periodică a spațiilor comune. În Municipiul Iași sunt inventariate 4.341 scări de bloc, inclusiv cele din noile complexuri rezidențiale care s-au transformat în asociații de proprietari.
În paralel, au fost achiziționate 10 tone de hipoclorit de sodiu în valoare totală de 74.018 lei. Până în prezent, municipalitatea a distribuit către asociațiile de proprietari 4.300 de litri de soluție pentru dezinfectarea scărilor de bloc, iar distribuirea va continua și în perioada următoare.

Adauga un comentariu