Actualitate

FIFA anchetează prezența bucătarului milionar Salt Bae la finala Cupei Mondiale după ce s-a pozat cu trofeul Argentinei

Publicat: 23 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
FIFA anchetează prezența bucătarului milionar Salt Bae la finala Cupei Mondiale după ce s-a pozat cu trofeul Argentinei
FIFA anchetează prezența bucătarului milionar Salt Bae la finala Cupei Mondiale după ce s-a pozat cu trofeul Argentinei

FIFA anchetează prezența bucătarului milionar Salt Bae la finala Cupei Mondiale după ce s-a pozat cu trofeul Argentinei. De altfel, Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar este considerat cel mai controversat eveniment sportiv.

Finala Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar dintre Argentina și Franța a fost urmărită de pe Lusail Stadium de diferite personalități ale lumii, inclusiv de bucătarul Nusret Gokce, cunoscut în lume drept „Salt Bae”, care a participat la sărbătoare de pe teren de după finalul Campionatului.

FIFA anchetează prezența bucătarului milionar Salt Bae la finala Cupei Mondiale după ce s-a pozat cu trofeul Argentinei

Bucătarul turc a fost văzut cum ținea trofeul în brațe pe teren. Imaginile au fost distribuite pe rețelele de socializare și au atras critici atât pentru organizatori, cât și pentru Salt Bae.

Potrivit regulamentului, trofeul poate fi ținut numai de către un grup foarte select de oameni, în care se includ campionii, oficialii FIFA și șefii de stat.

FIFA anchetează cum a fost posibil ca Salt Bae, chef şi celebritate pe internet, să participe la sărbătoarea de pe teren de după finala Campionatului Mondial din Qatar.

Bucătarul turc, proprietarul unui lanţ de restaurante de lux – cunoscut în social media pentru modul în care pune sare în mâncare – a fost văzut pe teren ținându-se scai de jucătorii Argentinei, apoi cu trofeul în brațe. Regulamentul spune însă că trofeul poate fi ţinut numai de către un grup foarte select de oameni: campionii, oficialii FIFA şi şefii de stat. Oficialii FIFA promit măsuri

FIFA plănuiește să îl sancționeze pe celebrul bucătar după ce acesta a mers între jucătorii Argentinei și a sărutat trofeul. Acesta ar putea să nu mai aibă dreptul de a primi o invitație specială la Mondialul din 2026, care va fi organizat în SUA, Mexic sau Canada. Salt Bae este acuzat că a încălcat protocolul FIFA, prin care doar jucătorii și președinții țărilor au dreptul să atingă trofeul.

După imaginile de pe rețelele de socializare, FIFA a venit cu o reacție și a stabilit că persoanele găsite vinovate vor fi pedepsite.

”FIFA a stabilit cum au reușit unele persoane neautorizate să primească acces pe teren, la festivitatea de închidere a Campionatului Mondial. Acțiunile interne care se impun vor fi luate”, a declarat un purtător de cuvânt al forului mondial.

Cel mai controversat Campionat Mondial de Fotbal

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 din Qatar este considerat cel mai controversat eveniment sportiv din ultimele decenii. Evenimentul a stârnit controverse şi indignări internaţionale după moartea a miilor de muncitori de pe şantierele Cupei Mondiale din Qatar, dar şi după modul în care ţară a obţinut aprobarea de a organiza turneul. De asemenea, oamenii sunt indignaţi că cu două zile înainte de a începe Campionatul Mondial, s-a interzis consumul de bere. FIFA a cedat la presiunile țării-gazdă, în care consumul de alcool este restricţionat.

Printre acuzaţiile aduse țării-gazdă a celui mai mare eveniment fotbalistic se includ: încălcarea drepturilor omului, situația angajaților străini veniți să muncească pe șantierele CM2022, îngrădirea libertății de opinie, condamnarea homosexualității, apropierea de grupările islamiste.

De altfel, este primul turneu care nu mai are loc în lunile iunie-iulie, aşa cum a fost în anii trecuţi, ci la debut de iarnă. Campionatul a început pe 20 noiembrie şi se termină pe 18 decembrie, de Ziua Naţională a Qatarului.

Așadar, reiterăm faptul că FIFA anchetează prezența bucătarului milionar Salt Bae la finala Cupei Mondiale.

Adauga un comentariu