Eveniment-Social

Filarmonica „Moldova” din Iași – Stagiunea 2020 – 2021

Publicat: 21 sept. 2020
Filarmonica „Moldova” Iași stagiunea 2020-2021
Filarmonica „Moldova” Iași

Orchestra simfonică a Filarmonicii „Moldova”din Iași, sub bagheta dirijorului Adrian Morar, vă invită joi, 24 septembrie 2020, ora 19,00 si vineri, 25 septembrie 2020, ora 19,00, la Amfiteatrul Palas – Teatrul de vară – la un concert minunat, ce va cuprinde lucrări din creația compozitorilor G.F.Handel, P.de Sarasate, C.Saint-Saens, M. Musorgski, A. Haciaturian, etc
Solist: Gabriel Croitoru – vioară

Sâmbătă, 26 septembrie 2020, ora 19,00, la Teatrul de Vară – Amfiteatrul Palas, vă așteptăm la un concert coral special – „The best of Corul Academic „Gavriil Musicescu”!
Dirijor: Bogdan Cojocaru
La pian: Ciprian Ciotloș
În program lucrari de: CI.Monteverdi, Th.Morley, A.Pop, S.Păutza, R.Hunter, M.Hogan, N.Luboff, K.Shaw, etc.

Festivalul Internațional de Teatru Pentru Publicul Tânăr, organizat de Teatrul „Luceafărul” Iași sub genericul „avarie pandemică”

Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași organizează Festivalul Internațional de Teatru Pentru Publicul Tânăr, ediția a XIII-a, sub genericul „avarie pandemică”. Acesta este programat între 2-7 octombrie 2020. Primul set de bilete, pentru câteva din spectacolele ediției cu numărul XIII a Festivalului Internațional de Teatru Pentru Publicul Tânăr, a fost pus în vânzare

Festivalul Internațional de Teatru Pentru Publicul Tânăr (FITPTI) 2020, ediția a XIII-a, este organizat de Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași sub genericul „avarie pandemică”. Acesta este programat între 2-7 octombrie 2020, iar primul set de bilete pentru câteva din spectacole a fost pus în vânzare. Genericul FITPTI 2020 este „avarie pandemică”, evenimentul urmând a avea o durată mai comprimată decât la edițiile precedente.

Conceput de teatrologul Oltița Cîntec, în acord cu normele sanitare și contextul actual, FITPTI „va fi un mix de spectacole live, indoor și open air, de spectacole difuzate on-line pe canalele YouTube ale Teatrului «Luceafărul», organizatorul evenimentului, și FITPTI, dar și pe paginile de Facebook. Vom avea, în premieră absolută, și o componentă radiofonică, dar și spectacole-lectură, lansări de carte, întâlniri și dezbateri. Continuitatea este esențială, ea ne dă speranțe că vom trece cu bine peste greaua încercare planetară. Menținerea legăturii cu publicul este cel mai important aspect al artei teatrale, ea generează speranțe și contribuie la starea pozitivă a oamenilor”, a punctat Oltița Cîntec, director artistic al Teatrului Luceafărul Iași.

Festivalul Internațional de Teatru Pentru Publicul Tânăr (FITPTI) 2020 de la Teatrul „Luceafărul” Iași este sub patronajul Asociației Europene a Festivaluri de la Bruxelles

Evaluat de o comisie de experți independenți, plasată sub patronajul Asociației Europene a Festivaluri de la Bruxelles, FITPTI a primit label-ul „festival remarcabil” ca o recunoaștere a nivelului său european, a contribuției la dezvoltarea comunității regionale, a capacității de a conecta artiști din întreaga lume cu spectatorii. De asemenea, FITPTI se află pe onorantă agendă a Uniunii Teatrale din România (UNITER), asociația profesioniștilor de teatru din țara noastră. Datorită restricțiilor de călătorie, componenta internațională va fi prezentă în sistem on-line. „Vor fi difuzate pe streaming spectacole din Austria, Germania, Georgia, Islanda, Japonia, Franța, Rusia, Marea Britanie, Italia, dar și din România.

Printre artiștii români ale căror spectacole vor putea fi urmărite se numără Silviu Purcărete, Mihai Măniuțiu, Alexandru Dabija, Radu Nica, Ada Milea, Bobi Pricop, Bobo Burlăcianu”, a mai dezvoltat Oltița Cîntec, director artistic al Teatrului „Luceafărul” Iași. Într-o primă fază, fanii FITPTI pot cumpăra bilete pentru piesa „Totul e bine când se termină”, de Andreea Tănase, un spectacol de Radu Nica realizat la „Reactor de creație și experiment” Cluj-Napoca. E un spectacol despre căsnicie, afinități și diferențe în cuplu, recomandat publicului peste 16 ani (sâmbătă, 2 octombrie, orele 19:00, sala mare a Teatrului „Luceafărul”).

Adauga un comentariu