Eveniment-Social

Filmele nominalizate anul acesta la Oscar vor putea fi vizionate la Cinema Ateneu din Iași!

Publicat: 18 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Filmele nominalizate anul acesta la Oscar vor putea fi vizionate la Cinema Ateneu din Iași
Patru producții nominalizate la Premiile Oscar 2022, vor fi difuzate la Cinematograful Ateneu din Iași

Patru producții nominalizate la Premiile Oscar 2022 vor fi difuzate, în perioada 19-21 martie 2022, la Cinema Ateneu din Iași. Printre producții se numără și filmul „Belfast”, cu mari șanse de câștig la categoria cel mai bun film și „House of Gucci”, care se află pe lista nominalizărilor la categoria cel mai bun machiaj/cea mai bună coafură.

De-a lungul timpului, Premiile Academiei Americane de Film, cunoscute popular sub numele de Premiile Oscar, au devenit un etalon pentru cinefili, ele reprezentând un fel de garanție a faptului că acel film, chiar și din curiozitate, merită vizionat. Academia a adoptat numele de Premiile Oscar abia în anul 1939, deși prima decernarea a Premiilor a avut loc în anul 1929. Design-ul original al trofeului Premiilor Oscar reprezintă un cavaler așezat pe o rolă de film, pe care o stăpânește cu o sabie de cruciat. Minunata idee a pornit de la regizorul Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), Cedric Gibbons.

Patru producții nominalizate la Premiile Oscar 2022 vor fi difuzate la Cinematograful Ateneu din Iași

Patru producții nominalizate la Premiile Oscar 2022 vor fi difuzate, în perioada 19-21 martie 2022, la Cinematograful Ateneu din Iași. Decernarea premiilor Academiei Americane de Film a ajuns la cea de-a 94-a ediție și va onora pe 27 martie 2022 cele mai bune filme lansate anul trecut. Cu o săptămână mai devreme, spectatorii ieșeni vor putea vedea pe marele ecran o parte dintre titlurile nominalizate. Printre producții se numără și filmul „Belfast”, cu mari șanse de câștig la categoria cel mai bun film.

Filmul „Belfast” este nominalizat la categoriile: cel mai bun film, regizor, actor în rol secundar, scenariu, cântec, sunet și cea mai bună actriță în rol secundar. Filmul prezintă povestea unei familii din clasa muncitoare în timpul incidentelor ce au avut loc în orașul Belfast între 1969 și începutul lui 1970, de aceea producția intră în categoria semi-autobiografic. Din distribuția filmului fac parte Jude Hill, Caitriona Balfe și Jamie Dornan.

Mai este și filmul „House of Gucci” care se află pe lista nominalizărilor la categoria cel mai bun machiaj/cea mai bună coafură. Deși a fost lansat la finalului anului trecut, „House of Gucci” încă se află în interesul cinefililor. Producția prezintă povestea spectaculoasă a familiei Gucci și întâmplările care au dus la uciderea lui Maurizio Gucci. Din distribuție fac parte nume grele, precum Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino și Salma Hayek. În film se remarcă și Mădălina Ghenea, în rolul Sophiei Loren.

Cei mici se vor bucura de animația „Encanto“

Animația „Encanto” se află pe lista producțiilor pentru copii, mai ales că este nominalizată la premiile: cel mai bun lungmetraj de animație, cea mai bună coloană sonoră și cel mai bun cântec.

„Este o poveste despre faptul că oamenii cei mai apropiați nouă, mai ales cei din familie, nu ne văd așa cum suntem, nici nu ne înțeleg așa cum suntem. Și, bineînțeles, nici noi nu le arătăm celor pe care îi iubim cine suntem cu adevărat și facem asta din mai multe motive. Povestea noastră arată cum un membru al unei familii care se simte prea puțin văzut și înțeles, învață să își cunoască întreaga familie și, într-un final, să se descopere pe sine”, spune despre film co-regizorul și co-scenaristul Jared Bush.

Odată cu rolul din filmul „Spencer”, tot pe marele ecran poate fi admirată și Kristen Stewart, nominalizată pentru Premiul cea mai bună actriţă în rol principal. Filmul reprezintă o relatare fictivă despre decizia Prințesei Diana de a pune capăt căsătoriei cu Prințul Charles și de a părăsi familia regală britanică.

Biletele pentru fiecare proiecție în parte sunt puse în vânzare pe site-ul www.cinemaiasi.ro și la casieria Ateneului din Iași, la prețul unic de 15 lei.

Adauga un comentariu