Prima pagină » Titlurile zilei » Filmul complet al prinderii „Casapului din Moara de Vânt”! Cu ea a plecat într-un city break la Roma, să se relaxeze! După câteva nopți petrecute într-un hotel de lux, s-a deghizat ca să nu fie prins. Totul era planificat de acum o lună (EXCLUSIV)

Filmul complet al prinderii „Casapului din Moara de Vânt”! Cu ea a plecat într-un city break la Roma, să se relaxeze! După câteva nopți petrecute într-un hotel de lux, s-a deghizat ca să nu fie prins. Totul era planificat de acum o lună (EXCLUSIV)

15 dec. 2021, 02:00,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

Criminalul celor doi studenți a fost prins în Roma. A plecat acolo după ce își cumpărase o vacanță în urmă cu aproximativ o lună. Nu a fost singur. Ahmed Sami El Bourkadi a plecat în vacanță alături de iubita sa. Au petrecut câteva zile într-un hotel de lux, asta până să afle că este cel mai căutat criminal din România

Criminalul a fost prins! Ahmed Sami El Bourkadi, un tânăr din Maroc, dar cu cetățenie canadiană, ar fi autorul dublului asasinat de la Iași. Individul s-a născut pe 25 iunie 2001 și a ajuns la Iași de 2 ani pentru a urma cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, din Iași.

Deși nu este o persoană impunătoare, având 1,70 metri, Ahmed s-a dovedit a fi un criminal cu sânge rece. Este știut faptul că studenții străini ajunși la Iași își formează grupuri și încearcă să fie cât mai uniți posibil. Totuși, prieteniile care se leagă între studenții străini la Iași ascund uneori și părți întunecate. După descoperirea macabră făcută în vila de pe Moara de Vânt, reporterii Cotidianului BZI au discutat cu mai multe persoane implicate în anchetă.

Când au fost uciși Youssef Ajniyah și Ioana Vanesa Burlacu

Dubla crimă din Moara de Vânt a ieșit la iveală în momentul în care rudele lui Youssef Ajniyah au cerut ajutorul Poliției din România după ce tânărul nu a mai răspuns la telefon și nu a ajuns la Bruxelles așa cum era stabilit pe data de 10 decembrie. Odată sesizată Poliția, o patrulă din Iași a mers la adresa indicată în Moara de Vânt pentru a vedea dacă tânărul este bine.

Polițiștii au găsit în vila în care locuiau tânărul marocan și iubita lui o adevărată scenă de groază. Marocanul și iubita sa, de loc din Miroslava, erau morți într-o baltă de sânge, iar o parte din imobil fusese incendiată. Din acel moment a fost dată alarma. Zeci de polițiști din Iași s-au unit sub coordonarea procurorului Monica Palaghia, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, pentru a stabili ce s-a întâmplat. Încă din primul moment, varianta unui dublu asasinat a fost bătută în cuie. Lucrurile erau cât se poate de clare. Youssef Ajniyah și Ioana Vanesa Burlacu au fost omorâți, iar criminalul era liber.

Cercul de prieteni al celor două victime – pista care a dus spre criminal

La scurt timp după ce a fost descoperită crima, polițiștii au aflat anturajul în care se învârteau marocanul și iubita lui. Astfel, din Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” au fost ridicați doi tineri marocani de la care polițiștii au încercat să afle informații. Nu era exclus în acel moment ca ei să fie autorii, însă, după audiere, s-a dovedit faptul că persoanele respective nu au niciun amestec în dublul asasinat. Verificările au continuat și tot mai multe indicii au dus către Ahmed Sami El Bourkadi.

Polițiștii au vrut să-i pună câteva întrebări, dar nu au avut cui. Ahmed Sami El Bourkadi era de negăsit. A urmat o amănunțită căutare a polițiștilor. Anchetatorii bănuiau că tânărul ar fi putut pleca din țară, așa că s-au făcut verificări la Aeroportul Iași. Primul indiciu: Ahmed Sami El Bourkadi a plecat din țară și nu a făcut-o singur!

De pe Aeroportul Iași, spre Roma, în city break

Anchetatorii au aflat că Ahmed Sami El Bourkadi a plecat spre Roma pe data de 11 decembrie 2021, la o zi de la descoperirea macabră. A ajuns la Aeroportul Iași îmbrăcat într-o geacă albastră, cu guler de blană, purta o mască chirurgicală albastră, ochelari de vedere și avea o geantă de voiaj. Un aspect foarte important care a întărit bănuielile anchetatorilor a fost bandajul pe care îl avea la mâna dreaptă. Trebuie precizat că individul avea o barbă destul de mare, care ieșea prin mască. Mulți s-ar gândi că, după ce a comis crima, a căutat cu orice preț să plece din țară. Nu a fost, însă, așa. Ahmed Sami El Bourkadi a plecat într-un city break pe care îl achitase cu mai mult de o lună în urmă.

Acestea fiind spuse, a fost vorba despre un asasinat plănuit până în cele mai mici detalii? Greu de spus. Cert este că, după ce anchetatorii au vizualizat imaginile de pe Aeroportul Iași, au întrebat în spitalele din oraș dacă Ahmed Sami El Bourkadi a avut nevoie de îngrijiri medicale. Așa au aflat că, pe data de 9 decembrie, individul s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, cu o plagă tăiată la mâna dreaptă.

Când a fost comis dublul asasinat

Dacă pe data de 9 decembrie criminalul a mers la UPU pentru a-și trata rana, anchetatorii au stabilit că acesta a comis crimele în aceeași zi sau, poate, cu o zi înainte. După cum au relatat reporterii BZI în rândurile de mai sus, Ahmed Sami El Bourkadi a cumpărat un city break la Roma în urmă cu mai bine de o lună. El urma să se întoarcă la Iași astăzi și ar fi trebuit să fie așteptat la aeroport de „mascați”. Planurile anchetatorilor au fost date peste cap după ce numele lui Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul dublului asasinat, dintr-o eroare, a fost dat publicității.

La scurt timp după ce în presă a apărut numele marocanului suspectat, polițiștii au postat pe site-ul IGPR un comunicat. Practic, Ahmed Sami El Bourkadi era dat din acel moment în urmărire internațională și apărea pentru prima dată o poză cu el. Cel mai probabil, marocanul a aflat din presă că este căutat. Se afla în Roma când a aflat că este dat în urmărire internațională, iar anchetatorii nu mai aveau nicio speranță că acesta se va întoarce la Iași astăzi, pe 15 decembrie, așa cum era stabilit.

După ce a ucis cu sânge rece, s-a cazat cu iubita la un hotel din Roma: a plecat imediat când a aflat că e urmărit

Așadar, Ahmed Sami El Bourkadi era în excursie când a aflat că este cel mai căutat criminal din România. Nu era singur, după cum au precizat reporterii BZI în rândurile anterioare. Îl însoțea iubita lui, Imane El Adraoui, o tânără din El Jadida Maroc. Cu ea, Ahmed Sami El Bourkadi a petrecut câteva zile la Roma, după ce a comis dublul asasinat.

Dacă iubita lui știa despre atrocitățile pe care tânărul le-a comis este greu de spus. Surse din cadrul anchetei au precizat că tânăra nu este bănuită în acest moment de nimic, neavând vreo calitate în dosarul penal în care este anchetată moartea celor doi iubiți. Totuși, rămâne de văzut până la finalizarea anchetei dacă femeia a avut vreun rol în toată această poveste. Până să fie dat în urmărire internațională, criminalul a stat la un hotel din Roma. Ieri, însă, când polițiștii din Italia au vrut să-l „salte” din hotel, acesta era plecat.

S-a bărbierit și și-a schimbat hainele când a plecat din hotelul din Roma

Timp de câteva ore, polițiștii din Roma și cei din Iași au încercat să-l localizeze. Ahmed Sami El Bourkadi și-a luat câteva măsuri de precauție, probabil pentru a încerca să scape de autoritățile care erau pe urmele sale. Și-a schimbat hainele cu care era îmbrăcat și s-a bărbierit.

Ochelarii de vedere erau, însă, aceiași. Când a fost prins de polițiști, tânărul era pe o stradă din Roma și nu s-a opus arestării. Urmează ca el să fie adus la Iași pentru ca anchetatorii să-l audieze. Dacă va fi găsit vinovat, marocanul ar putea sta după gratii până la 25 de ani. De remarcat este faptul că suspectul a fost prins în aceeași zi în care Ioana Vanesa Burlacu a fost îngropată. În edițiile viitoare, reporterii BZI vă vor prezenta în EXCLUSIVITATE amănunte incredibile despre crima care a îngrozit Iașul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *