Local

Final de carieră pentru 200 de euro? Polițistul Adrian Alupului este în arest la domiciliu. Activitatea lui va fi suspendată

Publicat: 08 mai 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Final de carieră pentru 200 de euro Polițistul Adrian Alupului este în arest la domiciliu. Activitatea lui va fi suspendată
Polițistul Adrian Alupului a fost arestat la domiciliu, asta după ce ar fi primit 200 de euro șpagă

Polițistul Adrian Alupului este în arest la domiciliu, după ce a primit șpagă de 200 de euro. Activitatea acestuia în cadrul IPJ Iași va fi suspendată. Cel mai probabil, acest incident îi va aduce bărbatului finalul de carieră

Adrian Alupului, polițistul din Iași care a fost prins în timp ce primea mită de 200 de euro, a fost plasat în arest la domiciliu. Recent, judecătorii ieșeni au dispus ca omul legii să fie eliberat din spatele gratiilor.

„Respinge, ca neîntemeiată, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, privind pe inculpatul ALUPULUI ADRIAN LAURENŢIU. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul ALUPULUI ADRIAN LAURENŢIU, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, pentru o durată de 30 de zile, începând din data de 05.05.2023 şi până la data de 03.06.2023, inclusiv”, se arată în decizia magistraților ieșeni.

Surse ale reporterilor BZI au precizat că activitatea agentului în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) va fi suspendată. Cel mai probabil, cariera sa se va încheia aici.

Polițistul Adrian Alupului este în arest la domiciliu, din cauza unei mite de 200 de euro

O femeie care i-a propus omului legii câteva sute de euro pentru ca acesta să treacă cu vederea o abatere pe care a comis-o în trafic i-a adus procurorii pe cap.

„Prin referatul din data de 05.05.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a solicitat arestarea preventivă a inculpatului A.A.L. (în vârstă de 37 de ani), cercetat pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289, alin. (1), Cod penal, cu referire la art. 7, lit. c) din Legea 78/2000, republicată.

În fapt, s-a reținut că inculpatul A.A.L., agent în cadrul unei secții de poliție din mun. Iași, a pretins o sumă de bani, în data de 02.05.2023, în jurul orei 12:48, unui conducător auto care săvârşise o contravenţie la regimul rutier, susţinând că poate aplica sancţiunea contravenţională unei alte persoane, apoi, în după-amiaza aceleiaşi zile, în jurul orei 16:58, a reiterat această solicitare, indicând o sumă între 300 de euro şi 500 de euro”, a transmis prim-procurorul Radu Cătălin Țocu.

Două bancnote pe care scria „mită”, în mâinile polițistului

Polițistul a primit două bancnote de 100 de euro pe care era, se pare, însemnat „mită” cu vopsea fosforescentă.

„La data de 04.05.2023, în jurul orei 15:25, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul A.A.L. a primit suma de 200 de euro de la denunţătoare, respectiv două bancnote a câte 100 de euro, în legătură cu neîndeplinirea unui act care intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv în scopul de a nu aplica o sancţiune contravenţională şi sub pretextul de a găsi denunţătoarei o persoană dispusă să îi fie aplicată sancţiunea contravenţională în locul acesteia.

Fapta cercetată este rezultatul unui flagrant. Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis prim-procurorul Radu Cătălin Țocu.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla de acum înainte, însă cert este faptul că polițistul Adrian Alupului este în arest la domiciliu.

Comentarii
  • la sectia 2,spaga e ordin de serviciu!
    se plimba cu masinile in zona garii si stau la vanatoare,erau acolo 2 politisti renumiti,care din salar au reusit sa isi construiasca vile impozante!
    dosarele de furt mucegaiesc prin sertare,incompetenta e 100%!

Adauga un comentariu