Actualitate

Finala Cupei României va fi cu spectatori. Premierul Florin Cîțu a făcut anunţul

Publicat: 13 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Finala Cupei României va fi cu spectatori. Premierul Florin Cîțu a făcut anunţul
Florin Cîţu

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a transmis joi, 13 mai 2021, faptul că toți miniștrii vor ieşi în stradă la centrele de vaccinare împotriva noului coronavirus în data de 22 mai, pentru a impulsiona campania de imunizare. Oficialul a mai precizat că finala Cupei României la fotbal va fi primul eveniment sportiv cu spectatori și a spus că speră să participe și el la acest meci.

„O zi importantă 22 mai. Guvern în stradă și seara avem Cupa României”, a spus premierul.

Florin Cîțu îi cere ministrului Ioana Mihăilă să publice raportul privind decesele Covid-19

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a menţionat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că nu va face public raportul privind diferențele de decese COVID, menţionând faptul că informațiile le-a prezentat la sediul instituției. Având în vedere că explicațiile date de ministrul Sănătății nu i-au convins pe jurnaliști, presa i-a adresat întrebări și lui Florin Cîțu pe acest subiect. Prim-ministrul anunță că o să-i ceară Ioanei Mihăilă să publice acel raport.

„Am văzut acest raport mai devreme. O încurajez să-l prezinte public. Să-l facă public. Ce a spus și doamna ministru: sunt mai multe baze de date. O să vedem dacă mai trebuie să mai îmbunătățim”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, după ce a revenit de la Bruxelles

Primul ministru Florin Cîțu a menţionat joi, la revenirea de la Bruxelles, unde a avut discuţii cu oficialii europeni despre planul României de accesare a fondurilor PNRR, care sunt garanțiile pe care le-a oferit.

„Am prezentat Comisiei Europene obiectivele noastre privind reforma, economia şi modul în care PNRR va susţine în următoarea perioadă creşterea economică şi reformele. A fost foarte bine primit de Comisia Europeană acest ‘concept paper’. Aţi văzut şi dvs remarca dnei Ursula că România face progrese. Am asigurat-o că acesta este guvernul care va face reforme în perioada următoare, de accea avem nevoie de un PNRR care să susţină aceste reforme. Unele obiective sunt uşor de atins (…) Rolul meu a fost să convingem partenerii europeni că putem folosi toţi banii, 29,2 miliarde euro (…) Planul a fost prezentat şi primit bine, am prezentat un plan credibil care poate fi aplicat”, a zis premierul.

Ce şi-a asumat Florin Cîțu la Bruxelles:

Creştere economică peste media UE
Reducerea deficitelor bugetare
Reforma pensiilor va fi derulata în perioada următoare
Reforma fiscala care să asigure creşterea veniturilor bugetare. Nu creştem taxe.
Reforma salarizării, obiectivul este să avem legătura directă performanta-venit
Reforma administraţiei publice
Înfiinţarea Băncii Naţionale de Dezvoltare
Reforme în ce priveşte emisiile de carbon, trecere la energie verde

Premierul Cîțu, despre susținerea PNRR

Premierul Florin Cîțu a spus că va avea o discuţie cu social – democrații pentru ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienta să aibă susținere totală din partea tuturor partidelor.

„Colaborarea cu social – democrații, voi discuta cu PSD. Eu cred că PSD nu vrea că România să fie singura țară din UE care să pună în pericol implementarea PNRR la nivel de UE. Stategia noastră fiscală e cea de bază, nu mergem mai departe. În 2024 vom avea deficit bugetar sub 3% din PIB”, a declarat Cîțu.

Adauga un comentariu