Destinatii turistice

Fiordo di Furore, un mic colt de rai din Italia – FOTO

Publicat: 22 apr. 2020

Fiordo di Furore. Furore este o comună situată în provincia Salerno, regiunea Campania, Italia. Fiordo este un fel de port natural. În vremuri de demult era posibil să ajungi doar pe apă.

Zona este faimoasa datorită unei locaţii uimitoare – Fiordo di Furore. În fiecare an acest loc fabulos atrage numeroşi turişti din toate colțurile lumii.

Fiordo di Furore. Locul de întâlnire al piraţilor

În trecut, acest loc era locul de întâlnire al piraţilor. O mică deschidere între stâncile coastei a creat un defileu perfect pentru hoţii marilor din Evul Mediu. Deoarece era perfect camuflat, piraţii îşi construiau aici ascunzători, în care îşi plănuiau atacurile.

În zilele noastre, Fiordo di Furore reprezintă una dintre atracţiile turistice ale Italiei. Pentru turiştii curioşi s-a creat şi o cale terestră de acces. Ce e e special la Fiordul Furore este că marea şi-a făcut loc printre stânci şi a creat o mică plajă cu un farmec aparte. Soarele abia luminează locul ăsta aşa poţi să te refugiezi aici în toiul verii când temperaturile sar cu mult peste 30 grade. Locul este de o frumuseţe rară, fiind etichetat ca un “mic colţ de rai”.

Sărituri de la înălţime

Fiordul Furore şi plajă să de câţiva metri sunt cunoscute în toată lumea. Aici are loc un eveniment inedit, mai exact campionatul de sărituri de la înălţime. Dacă în mod normal, sportivii sar în bazine olimpice de la 10 metri, aici doar cei mai buni din întreaga lume se încumeta să se înscrie. Podul ce trece peste fiord are 27,5 metri iar săriturile de aici sunt o adevărată dovadă de curaj. Concursul se desfăşoară an de an în luna august. În această lună, locul devine un adevărat furnicar, sportivi, turişti şi cele mai cunoscute televiziuni luând cu asalt Fiordul.

Adauga un comentariu