Local

Firma de asfaltări a Primăriei Iași a pierdut contractul cu ApaVital pentru drumurile distruse! Contractul a ajuns la 400.000 de euro

Publicat: 02 dec. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Firma de asfaltări a Primăriei Iași a pierdut contractul cu ApaVital pentru drumurile distruse Contractul a ajuns la 400.000 de euro
Trei firme vor să repare drumurile distruse de ApaVital

Drumurile din municipiul Iași, afectate de lucrările ApaVital vor fi refăcute. Recent a fost finalizată licitația pentru realizarea lucrărilor. La sesiunea de depunere a ofertelor s-a prezentat și firma de asfaltări a Primăriei Iași, dar oferta a fost respinsă

Compania de apă-canal a finalizat licitația pentru refacerea drumurilor afectate de intervențiile la avarii sau de înlocuirea rețelelor. Valoarea estimată a contractului este de 2.187.024 de lei, fără TVA, aproape 450.000 de euro.

La procedură s-au prezentat 3 firme: Citadin SA (firma de asfaltări a primăriei), Concret Drum SRL, Vam Sofi Trans SRL. Comisia de evaluare a ales oferta societății Vam Sofi Trans, care a depus o ofertă financiară de 1.923.719 lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. Societatea condusă de Ionuț Andrei Vlad a înregistrat o cifră de afaceri de 5,8 milioane de lei, cu un număr de 40 de angajați.

„Decaparea gropilor se va face numai după încadrarea lor într-o formă geometrică regulată și tăierea conturului cu mașina de tăiat rosturi (încadrarea rosturilor se va executa de către beneficiar). Executantul are obligația de a executa lucrările de asfaltare în aceeași zi în care a efectuat operația de decapare, iar materialele rezultate din decapări vor fi evacuate din zona de lucru imediat ce s-a finalizat asfaltarea.

Termenul de execuție pentru fiecare amplasament este de maximum 72 de ore pentru perioadele în care temperatura mediului este situată în intervalul +5 grade Celsius și +40 de grade Celsius (valabil pentru mixturi asfaltice la cald), maximum 72 de ore pentru perioadele în care temperaturile sunt mai scăzute de +5 grade Celsius, utilizând materiale adecvate, adică asfalt la rece (mixtură stocabilă)”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările trebuie să aibă o garanție de minimum 12 luni. ApaVital a organizat licitații privind furnizarea mai multor loturi de piese de schimb pentru parcul auto din dotare.

Firma de asfaltări a Primăriei Iași a pierdut contractul pe 6 luni cu ApaVital

Conform caietului de sarcini, ApaVital SA a stabilit o durată a contractului de 6 luni.

„În funcție de necesitățile concrete, cantitățile vor putea fi diminuate sau transferat de la o poziție de lucrări la alta fără a modifica valoarea totală (se va diminua cantitatea la o poziție și suplimenta la alta). Amplasamentele pentru refacere vor fi precizate de beneficiar prin comandă și vor fi preluate de executant, conform metodologiei tehnologice ce trebuie respectată în cadrul lucrărilor premergătoare sistemului rutier”, se mai arată în documentația procedurii.

Intervențiile vor fi realizate pe porțiuni de drum din municipiul Iași, cu o suprafață de 4.250 mp. În 2021, o firmă din Iași a lucrat cu ApaVital pentru reabilitarea drumurilor afectate de lucrări. Firma de asfaltări a Primăriei Iași a pierdut contractul cu ApaVital pentru drumurile distruse, dar în alți ani a colaborat cu autoritatea contractantă.

Comentarii
Adauga un comentariu