Eveniment-Social

Firma unei asistente medicale, in topul incasarilor din sanatate. Afacerea ii aduce profituri uriase

Publicat: 08 dec. 2015
1

@ Asistenta medicala este angajata la un spital public si detine o afacere care are o legatura stransa cu domeniul medical @ Firma administrata de asistenta are 7 angajati si incaseaza cei mai multi bani din bugetul asigurarilor sociale

Asistenta medicala a stiut exact ca aceasta afacere ii va aduce bani multi. Dagmara Samachis este asistenta medicala la Spitalul Cai Ferate din municipiul Pascani. Societatea comerciala Help&Safe Med SRL, care are ca obiect de activitate ingrijiri la domiciliu, incaseaza cei mai multi bani de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi. Asistenta Samachis este administratorul societatii si mai are inca 7 angajati. Lunar, in bugetul firmei intra peste 35.000 lei, bani decontati de CAS Iasi pentru serviciile medicale efectuate la domiciliul bolnavilor. In luna octombrie 2015, SC Help&Safe Med SRL a obtinut 36.960 lei, in luna septembrie 36.590 lei, iar in luna august suma incasata a fost de 33.880 lei. Astfel, firma de ingrijiri la domiciliu a asistentei medicale de la Spitalul Cai Ferate din Pascani primeste cei mai multi bani din fondul de asigurari sociale de sanatate.

„Incasam cea mai mare suma de bani de la CAS Iasi, pentru ca avem foarte multi pacienti. Sunt pacienti care locuiesc in comunele indepartate din zona Pascani, imobilizati la pat si au nevoie de ingrijiri la domiciliu. Am 7 angajati si nu reusesc sa fac fata solicitarilor. Sunt nevoita sa aman anumite deplasari sau sa-i reprogramez pe pacienti, pentru ca nu facem fata. Eu lucrez la spital si dupa program merg la firma. O suma de bani importanta din bugetul pe care il primim de la CAS se cheltuieste pentru combustibil, motorina. Nu ne deconteaza nimeni combustibilul”, a declarat asistenta medicala Dagmara Samachis, administratorul SC Help&Safe Med SRL.

Fiul unui medic, in topul incasarilor

Pe locul doi in ceea ce priveste incasarile de la CAS se situeaza SC Cristionmed SRL, firma de ingrijiri la domiciliu detinuta tot de o asistenta medicala din Pascani. Este vorba de Irina Cristina, care incaseaza lunar de la CNAS Iasi intre 27.000 si 34.000 lei. A treia firma de ingrijiri la domiciliu in topul incasarilor din bugetul asigurarilor de sanatate este SC Roconsimed SRL din Iasi, care apartine Magdalenei Corduneanu. Firma are venituri lunare intre 20.000 si 24.000 lei. Locul patru este ocupat de societatea comerciala Herma Med Center SRL, a carei reprezentant legal este Claudiu Schvam, un tanar de 25 ani. Administratorul este fiul medicului de familie Hermina Schvam, care are cabinetul in localitatea ieseana Belcesti. Firma de ingrijiri la domiciliu detinuta de fiul medicului Schvam incaseaza de la CAS Iasi sume cuprinse intre 19.000 si 21.000 lei lunar.

Ce trebuie sa faca bolnavul pentru a primi servicii medicale acasa

Un asigurat are dreptul la 90 de zile anual de ingrijiri la domiciliu, in una sau mai multe etape. Pentru a beneficia de aceste servicii medicale, pacientul trebuie sa aiba recomandarea unui medic specialist la externarea din spital sau a unui medic specialist din ambulatoriu, fara internare, ori a medicului de familie, care sa contina tehnicile medicale care trebuiesc efectuate pe durata ingrijirii. Pentru ca un asistent medical sa se deplaseze la domiciliul asiguratului, pacientul trebuie sa depuna un dosar la Casa de Asigurari de Sanatate, in vederea aprobarii serviciilor de ingrijiri la domiciliu. Depunerea dosarului trebuie depus in timp de 5 zile calendaristice de la data emiterii recomandarii.

Comentarii
  • chiar nu vad relevanta acestui artico; o afacere ca oricare alta.cine a-ti vrea sa ofere tratamente la domiciliu un inginer mecanic?si apoi ale sunt cistiguri?sunt altii care iau spaga de 10 ori mai mult.cu articolul asta a-ti dat-o in fasole.

    • Vorbesti ca sa nu taci. Habar nu ai despre aceasta activitate nobila(nu-i la indemana oricarui habarnist)Mai bine informeaza-te si apo spune-ti parerea.

Adauga un comentariu