Economic Local

Firmele din Iași primesc vouchere în valoare de 181.500 de lei în programul Rabla 2021. Se mai pot depune cereri la Administrația Fondului pentru Mediu

Publicat: 09 sept. 2021
Mașini electrice, într-o stație de încărcare
Firmele din Iași care au depus dosare în programul Rabla 2021 primesc vouchere în valoare de 181.500 de lei. Persoanele juridice din Iași au primit alte 1,1 milioane de lei, în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus

Societățile din Iași care au depus dosare în programul Rabla 2021 primesc vouchere în valoare de 181.500 de lei. Persoanele juridice din Iași au primit alte 1,1 milioane de lei, în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus. Cererile se depun în continuare pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu

O nouă listă cu firmele din Iași care primesc vouchere în programul Rabla a fost publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), la secțiunea Rabla – «Cereri aprobate persoane juridice». Printre firmele din Iași care primesc tichetele valorice, în cadrul acestui program, sunt Euro Union SRL, cu un voucher în valoare de 7.500 de lei, Self Trust SRL, cu 36.000 de lei și Maf S.M.N SRL, cu tichete în valoare de 24.000 de lei.

Firmele Meridian International, Beast Romania SRL, Prosoft și Open Center primesc vouchere în valoare de câte 12.000 de lei. Compania Advice Media va moderniza parcul auto cu vouchere în valoare de 15.000 de lei, iar Proinvest Grup SRL, cu 27.000 de lei. Mai multe PFA-uri din Iași vor schimba mașinile vechi cu altele noi, electrice sau hibrid, obținând vouchere în valoare de 36.000 de lei. Firmele din Iași care au obținut voucherele în programul Rabla Clasic 2021 trebuie să le folosească timp de 6 luni.

Procesul de înscriere în programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2021 a fost modificat

Firmele din Iași au primit de la AFM tichete în valoare de 1,1 milioane de lei pentru modernizarea parcurilor auto. De pe data de 14 iunie 2021 au apărut modificări la ghidurile de finanțare ale Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024, Rabla Clasic, și Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic (2020-2024), Rabla Plus.

Dosarele de finanțare transmise de persoanele juridice în cadrul celor două programe vor conține mai puține documente, iar, pentru facilitarea însușirii prevederilor ghidurilor de finanțare, criteriile de eligibilitate și componența documentațiilor sunt reglementate în Ghidul solicitantului, la articolele 27 și 28. Modificările făcute în cele două programe ușurează procesul de depunere a documentelor pentru ca potențialii beneficiari să poată obține mai repede voucherele cerute.

Voucherele obținute de ieșeni în programele pentru modernizarea parcului auto trebuie utilizate în maximum 6 luni

Valabilitatea voucherului este de maximum 180 de zile, timp în care solicitantul trebuie să-și cumpere autoturismul. Un alt program derulat de AFM în acest an, care a prezentat interes pentru ieșeni, este Rabla pentru Electrocasnice. Persoanele interesate au depus în acest an aproape 4.000 de cereri. În ultima etapă de înscriere în program au fost depuse peste 1.000 de vouchere. Voucherele acordate au o valoare cuprinsă între 300 și 500 de lei. În toate cele 3 etape derulate până acum, pentru beneficiari, în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021, au fost acordate vouchere în valoare de 1,5 milioane de lei. Finanțarea oferită nu poate depăși 50 la sută din valoarea echipamentelor comercializate prin program.

Adauga un comentariu