Economic Local

Firmele mici și mijlocii din zona Nord-Est se pot înscrie la noi programe de finanțare

Publicat: 15 ian. 2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est anunță că a fost lansat în consultare publică „Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Axei – Promovarea transferului tehnologic”. Acestea sunt adresate IMM-urilor sau IMM-urilor în parteneriat cu entitățile de inovare și transfer tehnologic (ITT) pentru investiții de transfer tehnologic.

Ghidul propus spre consultare publică implementează o serie de măsuri de simplificare, printre care se numără transformarea apelului din competitiv în necompetitiv. Totodată, a fost clarificat tipul de investiție care se dorește a fi finanțat prin transfer tehnologic prin impunerea limitărilor necesare pentru a se evita achiziția exclusivă de echipamente performante. De asemenea, a fost simplificată realizarea etapei de conformitate administrativă și eligibilitate pe bază de declarații. Totodată, verificarea propiu-zisă a documentelor se va realiza în etapa de precontractare/contractare.

Dezvoltarea competențelor digitale în firmele private

Reamintim și faptul că au fost supuse consultării publice ghidurile pentru lansarea apelurilor care sprijină dezvoltarea competențelor digitale ale salariaților IMM-urilor, dar și al firmelor mari. De aceste finanțări vor beneficia angajații întreprinderilor care își desfășoară activitatea în sectoarele economice și în domeniile de specializare inteligentă.

Proiectele vor fi implementate în regiunile mai puțin dezvoltate ale României, inclusiv regiunea Nord-Est. Cele două apeluri vor avea un buget de 30 milioane euro. Programul „Competențe digitale pentru angajații IMM” va finanța un număr de 20 proiecte, beneficiind de finanțare minimum 5.000 angajați. Valoarea maximă a unui proiect este de 1 milion euro, iar perioada de implementare este de maximum 18 luni.
De cealaltă parte, programul „Competențe digitale pentru angajații din întreprinderi mari” are un buget de 10 milioane de euro și vor fi finanțate 40 de proiecte, din care vor beneficia minimum 3.000 angajați.loading...

Adauga un comentariu