Local

Flagrant ca la carte, organizat lângă Palatul de Justiție! Anchetatorii au prins suspecți de trafic de droguri! – VIDEO

Publicat: 13 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Ieri după-amiază, oamenii legii au organizat un flagrant chiar în apropierea Palatului de Justiție din Iași. Astfel, agenții din cadrul BCCO și procurorii DIICOT au descins în zona Târgu Cucu, pentru a prinde suspecți de trafic de droguri. De asemenea, a fost necesară intervenția „mascaților”, dar și a jandarmilor în zona respectivă. Sesizând că sunt în vizorul oamenilor legii, suspecții au încercat să scape prin fugă. Potrivit martorilor, oamenii legii i-au urmărit în trafic pe suspecți și chiar au fost trase focuri de armă pentru prinderea acestora. Tot martorii au precizat că, după ce au oprit un vehicul, anchetatorii i-au imobilizat pe ocupanți și au scos din autoturism o valiză în care se aflau haine și trei pungi cu o substanță susceptibilă a fi drog.

 

UPDATE: „Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Iaşi, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași, au ridicat 1,75 kilograme de cannabis și bani ce ar fi fost obținuți din traficul de droguri. Cinci persoane au fost reținute pentru 24 ore.

La data de 12 noiembrie 2019, a fost desfășurată o acțiune de prindere în flagrant delict a cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 44 de ani, în timpul efectuării de către aceștia a unei tranzacții cu cannabis și au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare.

În cadrul acţiunii de prindere în flagrant delict, unul dintre aceştia ar fi ripostat, blocându-se în autoturism şi încercând să forţeze barajul format de poliţişti. Astfel, poliţiştii au folosit forţa, bărbatul fiind ulterior imobilizat.

Au fost ridicate 1,75 kilograme de cannabis, 15.000 de lei, 3.100 de euro, 380 de lire sterline – bani susceptibili a fi obținuți din traficul de droguri, precum și alte bunuri care ar fi folosit în activitatea infracțională (2 cântare electronice de mare precizie, un laptop, 8 telefoane mobile, 20 de cartele SIM).

Șase persoane au fost conduse la audieri, iar față de cinci persoane, cercetate pentru trafic de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc, procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Iași au dispus reținerea pentru 24 de ore.

La data de 13 noiembrie 2019, față de cei cinci, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale“, potrivit IPJ iași.

Știrea inițială

Contactați telefonic de către reprezentanții cotidianului „Bună Ziua Iași”, reprezentanții Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au refuzat să comenteze pe marginea acțiunii desfășurate ieri după-amiază în zona Târgu Cucu. De remarcat este faptul că sediul DIICOT Iași este chiar în apropierea locului în care a avut loc flagrantul. Suspecții au fost duși la audieri, urmând ca anchetatorii să ia măsurile care se impun. Cel mai probabil, aceștia vor fi reținuți.

Adauga un comentariu