Actualitate

Florin Cîțu a anunțat că îl va da afară pe Ludovic Orban din PNL – SURSE

Publicat: 09 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu a anunțat că îl va da afară pe Ludovic Orban din PNL - SURSE
Ludovic Orban și Florin Cîțu sunt certați, iar cel din urmă a declarat că îl va da afară din partid pe primul

Florin Cîțu l-a anunțat pe Ludovic Orban că îl va da afară din partid. Decizia ar putea fi luată la viitoarea şedinţa a liberalilor. Sursele politice au afirmat faptul că premierul demis este nemulțumit de mesajele date de Ludovic Orban în ultima perioadă.

După ședința din PNL, Ludovic Orban a ieșit în stilul caracteristic spunând că refuză să voteze o alianță cu PSD și că președintele Klaus Iohannis nu ar trebui să se implice în treburile interne din partid.

Florin Cîțu l-a anunțat pe Ludovic Orban că îl va da afară din PNL

Sursele politice au afirmat faptul că ședința de aseară din cadrul PNL a fost una cu scântei. Mai mulţi lideri politici au transmis că nu vor vota o alianță cu PSD. Altfel spus, premierul demis, Florin Cîțu, l-a atacat pe Ludovic Orban, transmințându-i că în ședința viitoare se va supune la vot cererea de excludere a lui Ludovic Orban.

Florin Cîțu este total nemulțumit de faptul că Ludovic Orban a avut numeroase ieșiri contrare partidului și a lansat mai multe atacuri la președintele Klaus Iohannis.

 

Ludovic Orban a părăsit grupul parlamentar PNL

Pe de altă parte, după ce a pierdut alegerile din interiorul formațiunii politice, Ludovic Orban a ieșit într-o serie de atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis. Așadar, la câteva săptămâni, fostul președinte a anunțat că va părăsi grupul parlamentar PNL și va activa ca parlamentar independent. Totuși, fostul lider a anunțat că va fi în continuare membru PNL. După anunțarea deciziei, alți 16 parlamentari PNL au anunțat că îi vor urma.

Motivul principal al deciziei mele este legat de ceea ce reprezentăm noi, parlamentarii României. Obligația morală pe care o am față de cetăţenii români care au avut încredere în PNL şi în mine ca președinte. Nu am altă soluţie pentru a fi consecvent în obligaţiile morale decât de a mă despărţi, temporar de colegii mei din PNL. S-a creat o criză politică artificială, într-o explozie a preţurilor, a pandemiei, cetăţeanul roman a fost lăsat fără Guvern, oferindu-se un circ uriaş. Nu pot fi părtaş la acest circ politic. Eu sunt un om care are conştiinţă, care îşi iubeşte țara şi care ţine neapărat, prin această mică de protest, să tragă un semnal de alarmă. Nu îmi dau demisia din PNL. spune la acea dată Ludovic Orban.

PNL a votat demararea negocirilor cu PSD

În aceeași ședință, reprezentanții PNL au votat propunerea președintelui Florin Cîțu pentru a demara negocierile cu PSD. Așadar, liberalii vor avea mandat întreg de a negocia un viitor guvern format din PSD, PNL și UDMR. În ziua de luni, liderii politici din cele două formațiuni politice au declarat că sunt dispuși să negocieze formarea unui guvern care să impună mai multe obiective. Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu anunța faptul că PSD propune luarea unor măsuri de urgență. Printre măsurile vizate de social democrați se numără testarea extinsă, revigorarea campaniei de vaccinare dar și creșterea pensiilor, salariilor sau alocațiilor:

O echipă care va lucra pe programul de guvernare și o echipă pentru revizuirea Constituţiei. Suntem dispuşi sp negociem pentru rezolvarea problemelor românilor. Vreau să vă spun câteva dintre măsuri

Restabilirea încrederii în autorităţi prin aducerea în prima linie a specialiştilor
Testare extinsă
Aplicarea imediată a legii indexării de la 1 decembrie a pensiilor cu 11%. Creșterea indemnizatiei minime
Creșterea alocatiilor copiilor
De la 1 ianuarie, creșterea salariului minim de la 2550 de lei la 2600 de lei pentru studii generale a menționat Sorin Grindeanu.

 

Adauga un comentariu