National

Florin Cîțu a găsit cauza eșecului campaniei de vaccinare: „Ocorelație care nu ne face cinste între scorul de la testul PISA și rata de vaccinare”

Publicat: 29 sept. 2021
Florin Cîțu la o conferință de presă
Premierul Florin Cîțu

Premierul a insinuat astăzi că rata scăzută de vaccinare este și efectul nivelului redus de cunoștințe. Florin Cîțu a declarat că există „o corelație care nu ne face cinste între scorul PISA și rata de vaccinare.”.

„Am văzut câteva studii în această perioadă și o corelație care nu ne face cinste între scorul de la testul PISA și rata de vaccinare. Sunt mai multe studii și aici ar trebui să facem o analiză și să vedem după aceea ce putem să facem”, a declarat Florin Cîțu astăzi.

Aceeași teorie a fost susținută și de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la finalul lunii august:

„Acele cifre ale testelor PISA care ne arată că 43% dintre copiii de clasa a VIII-a nu stăpânesc bine științele, de exemplu, sunt lucruri care ne arată că ceva grav se petrece în societate.”

Programul de evaluare internațională a studenților (PISA) măsoară cunoștințele elevilor de 15 ani în ceea ce privește lectura, matematica și științele, la fiecare trei ani. PISA include, de asemenea, măsurarea competențelor generale sau transversale, cum ar fi rezolvarea colaborativă a problemelor.

Ultima testare PISA a avut loc în 2018. Atunci, România a obținut rezultate mai slabe decât la testarea anterioară din 2015.

În 2018, România s-a situat pe locul 26 din 28 de țări la competențele de citire. La științe și matematică rezultatele elevilor români au fost și mai slabe. Penultimul loc la științe și ultimul loc la matematică.

Premierul Florin Cîțu afirmă ca valul patru este a celor nevaccinați: „Este doar responsabilitatea noastră că nu ne vaccinăm”

În conferința de presă susținută marți, 28 septembrie 2021, prim-ministrul României Florin Cîțu a făcut multiple afirmații despre cauzele valului patru. Printre acestea, faptul că valul patru este a celor nevaccinați.

În vară, tot acesta a declarat că ținta principală de a elimina pandemia a fost atinsă chiar dacă țintele în ceea ce privește vaccinarea nu.

Prim-ministrul despre nevaccinații din valul patru

Întrebat la conferința de presă de azi, 28 septembrie 2021, despre declarațiile făcute în vară referitor la faptul că pandemia s-a terminat în contextul în care astăzi numărul de cazuri a depășit 11.000. La acestea, premierul a afirmat faptul că pandemia s-a terminat, însă doar pentru cei vaccinați.

„Valul patru este al celor care nu se vaccinează. 99,8% parcă sunt persoane nevaccinate dintre cele care sunt infectate”, a adăugat şeful Guvernului.

„Pentru cei vaccinaţi. Am spus de fiecare dată că dacă va mai exista un val patru, vă rog să luaţi declaraţia, este doar responsabilitatea noastră că nu ne vaccinăm. Valul patru este al celor care nu se vaccinează”.

Ce așteptări are Florin Cîțu

Întrebat în cadrul conferinței, ce planuri are în mod concret pentru pandemie, acesta a afirmat că așteaptă de la toți să fie vaccinați.

„Eu aştept de la toată lumea şi am văzut că avem un preşedinte de partid care spune că nu este vaccinat şi nu se va vaccina”, a afirmat acesta.

În data de 28 iunie, prim-ministrul Florin Cîțu a afirmat faptul că pandemia a fost eliminată, având în vedere că în București, la vremea respectivă nu era niciun infectat de Covid-19. Această afirmație a fost făcută în contextul în care țintele pentru vaccinare nu au fost atinse.

„Am atins cea mai mare ţintă. Ştiţi că ieri în Bucureşti nu a fost niciun caz în 24 de ore. Ţinta era să eliminăm pandemia şi ţintă a fost atinsă”.

Comentarii
  • Mai Partule….pai atunci in 2018 pe tine te gasira aia de te evaluara…. de aia si scorul asta mic….mananci ciuperci exact asa cum respiri…pune pe cineva sa iti faca un rezumat la ineptiile care iti ies pe gura….chiar si la coeficientul tau mic de inteligenta, ai sa fii crucit de concluzie. Si mai tai-o cu valul nevaccinatilor… aia care te-au aplaudat la congres erau vaccinati?De purtatul mastii, nci pomeneala… Iaca de unde numeri acu’ cazurile din Bucuresti si nu numai. Ca ai chemat aplaudacii din toata tara. Vezi-ti de toraca ta si de rahaturile tale politice marioneta…. lasa medicii sa dea sfaturi si sa discute despre chestii medicale.

Adauga un comentariu