Actualitate

Florin Cîțu anunţă faptul că le-a mai dat o şansă celor de la USR-PLUS să îşi retragă semnăturile de pe moţiunea de cenzură! Ionel Dancă acuză un atac la democraţie

Publicat: 08 sept. 2021
Florin Cîțu cu plete
Florin Cîțu ia în calcul toate scenariile dacă moțiunea de cenzură va trece

Conflict pe toate părţile în politica românească. Există mai multe tabere în Parlamentul României. Vorbim despre tabăra PSD care ar face jocurile PNL, USR-PLUS și AUR, și două tabere în PNL, cea a susţinătorilor lui Florin Cîțu şi cea a susţinătorilor lui Ludovic Orban. Recent, premierul Florin Cîțu a anunţat că a vorbit cu cei de la USR-PLUS să-și retragă semnăturile de pe moțiune. De altfel, Ionel Dancă, susţinător al lui Ludovic Orban acuză un atac la democraţie spunând că premierul i-a ameninţat cu excluderea pe parlamentarii PNL care se vor prezenta la moţiunea de cenzură.

Pe de altă parte, moţiunea de cenzură a fost trimisă de Ludovic Orban la Guvernul României după ce în ședința BPR.

Florin Cîțu anunță ca a vorbit cu cei din USR-PLUS pentru a își retrage semnăturile de pe moțiunea de cenzură

Premierul Florin Cîțu a susţinut, într-o conferinţă de presă faptul că a vorbit cu cei din USR-PLUS cărora le-a dat şansa să-și retragă semnăturile de pe moţiunea de cenzură depusă cu sprijinul AUR:

Să te aliezi cu inamicul PNL, să vrei să dai jos propriul Guvern și apoi să zici că tu vrei să te întorci, așa nu merge. Se pot retrage semnăturile de pe moțiune ale celor de la USR-PLUS, iar ulterior putem discuta.

Am trimis demisiile celor de la USR la Cotroceni pentru a-i salva pe cei de la USR, ca să nu fie puși în situația ca miniștrii să depună moțiune împotriva propriului Guvern. Există o cale: pot să retragă moțiunea și atunci ne așezăm la masă să discutăm. Astăzi, în România, avem o coaliție toxică USR-PSD-AUR, care doresc să-și impună un nou premier. Înțeleg că domnul Ciolacu se erijează în soluția de premier a acestei alianțe toxice USR-PSD-AUR.”, a spus Florin Cîțu.

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu a declarat că va sesiza CCR cu privire la un conflict între Guvernul României și Parlamentul României. Acesta a declarat că procedura moțiunii de cenzură poate fi blocată.

Ionel Dangă susţine că există, în PNL, un atac la democrație

În altă ordine de idei, Ionel Dangă, membru în echipa lui Orban a declarat că în interiorul partidului s-a dus un atac la democraţie. Acesta menţionează faptul că premierul Florin Cîțu i-a ameninţat cu excluderea din partid pe parlamentarii care se prezintă în momentul în care se citeşte/votează moţiunea de cenzură:

„Nu înțeleg în ce calitate amenință parlamentarii cu excluderea dacă se prezintă la moțiune. Mulți din cei care sunt în echipa câștigătoare înțeleg că partidul a ajuns într-o etapă absurdă. Să ameninți președintele cu excluderea că aplică legea este o nebunie și are conotația unui atac la democrație”, a declarat Ionel Dancă la România TV.

Ludovic Orban a convocat Plenul Reunit al Camerelor

În aceste momente, președintele PNL, Ludovic Orban susține o conferință de presă. Președintele a precizat faptul că, împreună cu președintele Senatului României a luat hotărârea de a convoca o ședință a Plenului Reunit al Camerelor. Acesta a declarat că nu a stabilit ordinea de zi a ședinței pentru că nu îi permite Constituția:

” (…) Am convocat astăzi plenul camerelor reunite şi Senatului. Convocarea făcută de preşedinţii Camerelor nu cuprinse ordinea de zi, nu este regulamentar ca preşedinţii să stabilileasca ordinea de zi. Vom convoca birourile permanente pentru asta. Este obligaţia constituţională a preşedinţilor camerelor de a convoca plenul pentru respectarea Constituției”, a transmis Ludovic Orban.

Adauga un comentariu