Actualitate

Florin Cîțu ar urma să se întâlnească cu Dacian Cioloș. Când va avea loc importanta întâlnire – SURSE

Publicat: 12 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu ar urma să se întâlnească cu Dacian Cioloș. Când va avea loc importanta întâlnire - SURSE
Cei doi lideri ai PNL și USR încearcă să fixeze o întâlnire, dar sunt condiționați și de poziția politică a partidului

Se deschid noi porți, după desemnarea pentru funcția de prim-ministru a lui Dacian Cioloș, pentru un joc politic extrem de complex, cu un rezultat mai mult sau mai puțin previzibil. Anumite surse politice au transmis faptul că, aseară, au avut loc două convorbiri telefonice și un schimb de SMS-uri între Florin Cîțu și Dacian Cioloș. Cei doi lideri ai Partidului Național Liberal, respectiv Uniunea Salvați România încearcă să fixeze o întâlnire, dar sunt condiționați de poziția politică a partidului.

Așadar, potrivit surselor știripesurse.ro, întâlnirea ar putea avea loc, miercuri, 13 octombrie 2021, asta pentru că liberalii au ședința Biroului Politic Național în această seară, de la ora 20.00.

Miercuri ar putea avea loc o întâlnire în format extins, între liderii coaliției de guvernare: Florin Cîțu (PNL), Dacian Cioloș (USR și premier desemnat), Kelemen Hunor (UDMR), dar și Varujan Pambuccian (liderul minorităților naționale).

În cadrul acestei ședinte importante este posibil ca PNL și UDMR să îl informeze pe Dacian Cioloș că nu va primi sprijin în Parlament, asta pentru că USR-PLUS au votat alături de PSD și AUR la moțiunea de cenzură, unde Guvernul a picat cu 281 de voturi.

„PNL va avea Un BPN marți, iar mîine după-amiază vom stabili o întâlnire. Genul acesta de declarații sunt poziționări ale partidelor. Vreau să am discuții. Nu avem compatibilități politice cu PSD și AUR. Intenția noastră este să discutăm cu partenerii din coaliție. Vom avea o primă discuție”, a spus Dacian Cioloș, astăzi, 12 octombrie 2021.

Cum se poziționează liderii politici, înaintea marii întâlniri

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Vasile Cîțu, l-a trimis pe Dacian Cioloș să discute cu Partidul Social Democrat și Alianța pentru Unirea Românilor, partide alături de care a dărâmat Guvernul.

”Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil. PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR. Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN”, a spus Florin Cîțu.

Liderul Uniunii Democrată a Maghiarilor din România, Kelemen Hunor, afirmă faptul că Dacian Cioloș s-a comportat precum un bărbat care își bate iubita, iar apoi o cere în căsătorie.

”Nu poți să spui că astăzi te dau jos, îți dau un pumn în gură și a doua zi te cer de nevastă. E un mod de a face o apropiere destul de ciudată. Nu merge. Eu nu am datele necesare să vorbesc în acest moment și, oricum, dacă UDMR ar susține, nu are majoritate, trebuie să găsească și pe altcineva. Dar eu nu cred că va căuta la noi, va căuta unde are majoritate.”, a explicat Kelemen Hunor.

În altă ordine de idei, Dacian Cioloș joacă cartea responsabilității politice.

”Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.”, scrie Dacian Cioloș.

Adauga un comentariu