Actualitate

Florin Cîtu, despre acordarea stimulentelor financiare persoanelor pentru a se vaccina anti-Covid-19: „Noi oferim revenirea la o viaţă normală”

Publicat: 06 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîtu despre acordarea stimulentelor financiare persoanelor pentru a se vaccina anti-Covid-19 Noi oferim revenirea la o viaţă normală
Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a făcut noi declarații de presă, joi, 6 mai 2021, la Prefectura Constanța

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a făcut noi declarații de presă, joi, 6 mai 2021, la Prefectura Constanța.

Interpelat la Prefectura Constanța, joi, dacă statul roman va urma modelul altor țări de a oferi stimulente financiare celor vaccinați anti-Covid-19, prim-ministrul Florin Cîțu a menţionat faptul că „noi oferim revenirea la o viață normală”.

„Dacă vecinii țării oferă câte 25 de euro pentru fiecare persoană vaccinată, luați în calcul să-i remunerați și pe români?” – este întrebarea adresată de o jurnalistă.

Primul ministrul Florin Cîțu a răspuns că „Eu cred că cea mai bună soluție este ce oferim noi: revenirea la o viață normală. Asta vrem toți. Este ușor să arunci niște bani de la buget. Am aruncat bani de la buget pentru a impulsiona medicii de familie și nu a funcționat foarte bine până în acest moment. Așa că, nu cred că astfel de măsuri funcționează. Cred că cel mai bine funcționează să mergem la concerte, să mergem în restaurante, să putem călători… Cea mai bună motivație e o viață normală! Să nu mai ai nevoie de declarația pe proprie răspundere.”, a spus Cîțu, joi.

„Putem să facem aceste eforturi, dar nu cred că este nevoie”, a subliniat ulterior premierul.

Florin Citu, despre festivalurile muzicale Untold şi Neversea

Premierul Florin Cîțu a făcut declarații de asemenea despre posibilitatea organizării festivalurilor muzicale UNTOLD și NEVERSEA în acest an.

„Din partea industriei HoReCa am primit propuneri şi soluţii foarte bune, pe care le vom pune mâine în discuţie în comitetul interministerial şi promisiunea mea este că vom avea aceste soluţii la timp, aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare şi a doua etapă la 1 august. Toată lumea a înţeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie (…) Sper să avem marile evenimente în această vară. Așa vreau! Când vorbim despre aceste evenimente mari ar trebui să ne gândim că vor putea avea loc nu de la 1 iunie, ci de la o dată ulterioară, 1 august”, a spus Florin Cîțu, joi dimineață, la Constanța.

Reamintim faptul că Florin Cîţu a participat, joi, la o întâlnire cu reprezentanţii sectorului HoReCa, desfăşurată la sediul Instituţiei Prefectului Constanţa.

Premierul României, Florin Vasile Cîțu: „Certificatele verzi se vor aproba”

Certificatele verzi se vor aproba, a transmis vehement, joi, Florin Cîțu.

„Certificatele verzi se vor aproba. Tot ceea ce înseamnă Directive Europene va fi adoptat, deci va exista un certificat verde. Pe mine mă interesează turismul din România și ceea ce se întâmplă în România”, a spus premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu a ţinut să anunţe faptul că sunt două etape de relaxare a măsurilor, prima etapă de la 1 iunie, a doua, de la 1 august.

„Mă bucură susţinerea reprezentanţilor industriei pentru campanie de vaccinare”, a mai afirmat premierul.

Acesta a anunţat că există consens şi, de la 1 iunie, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă.

Adauga un comentariu