Actualitate

Florin Cîțu, despre descreșterea cazurilor de Covid-19: „Nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli” – VIDEO

Publicat: 27 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu despre descreșterea cazurilor de Covid-19 Nu s-a schimbat nimic avem aceleaşi reguli - VIDEO
Florin Cîțu, premierul României din decembrie 2020

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîţu, a declarat astăzi, 27 aprilie 2021, faptul că statul român se află pe o pantă descrescătoare a valului trei al pandemiei de COVID-19, însă regulile trebuie respectate în continuare cu strictețe. „Trebuie să fim vigilenţi, nu a trecut valul trei. Ce a fost mai greu a trecut.”, a afirmat el. Premierul a ținut să menționeze că, după ce trece weekend-ul de Paşte şi 1 Mai, trebuie să fie utilizate toate resursele pentru a avea o campanie de vaccinare împotriva noului coronavirus de succes. „Aş vrea să văd în weekenduri cât mai multe evenimente legate de vaccinare”, a adăugat Cîţu.

„Acum suntem, în ceea ce priveşte pandemia, pe o pantă descrescătoare a acestui val 3 şi trebuie să consolidăm în această perioadă. Trebuie să fim vigilenţi, nu a trecut valul trei. Ce a fost mai greu a trecut. A contat şi modul cum aţi ajutat şi dumneavoastră la respectarea regulilor”, a afirmat Cîţu, la videoconferinţa cu prefecţii, potrivit news.ro.

Prim-ministrul a subliniat că măsurile impuse în contextul actual trebuie respectate în continuare, mai ales având în vedere că următorul weekend ortodocşii sărbătoresc Paştele, dar este şi 1 Mai, când se merge în vacanţă la mare și nu numai.

„Nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli: mască, distanţare socială, dezinfectant. Toate activităţile trebuie să ţină cont de regulile în vigoare. Cum aţi administrat perioada de până acum veţi face treabă bună şi în acest weekend”, a adăugat el.

Premierul Florin Cîțu cere implicarea prefecților

Prim-ministrul Florin Cîțu a afirmat că a avut o discuție şi cu aleşii locali, menţionând că vrea şi implicarea prefecţilor județelor României pentru a avea o campanie de vaccinare de succes, dar și pentru a se respecta măsurile impuse.

„Am cerut şi acolo implicare, aş vrea să văd şi la dumneavoastră. E important să lucraţi împreună cu primarii, cu DSP-urile. Aş vrea să văd în weekenduri cât mai multe evenimente legate de vaccinare. Timişoara e un exemplu foarte bun”, a explicat Florin Cîţu.

De asemenea, Cîțu a făcut referire şi la începerea activităţii centrelor drive thru şi a centrelor de vaccinare mobilă.

„După ce trece acest weekend trebuie să punem toate resursele pe care le avem pentru a avea o campanie de vaccinare de succes. Este singura soluţie pentru a reveni la normalitate şi trebuie să ne implicăm cu toţi. Depinde de noi să revenim la normalitate cât mai rapid. Sunt optimist, avem dozele, românii vor să se întoarcă la o viaţă normală. Punem resursele la dispoziţie şi românii se vor vaccina”, a afirmat Cîţu.

„Drive-thru”, primul centru de vaccinare anti-Covid-19 unde persoanele sunt imunizate în mașină, la Deva

Începând cu ziua de sâmbătă, 24 aprilie 2021, la Deva a început campania de vaccinare de tip „drive-thru„.

Călin Marian, prefectul judeţului Hunedoara a anunţat în urma cu mai multe zile faptul că persoanele se pot vaccina în autoturism. În cadrul „centrului de vaccinare” se va folosi serul Pfizer BioNTech. Procedura va fi deschisă zilnic, între orele 10.00 şi 19.00. În cazul unui număr prea mare de persoane care încă sunt prezente se va sta şi peste program.

Adauga un comentariu