Actualitate

Florin Cîțu, despre negocierile dintre PNL și PSD! Ce spune despre obiectivele asumate în campanie de liberali

Publicat: 15 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu despre negocierile dintre PNL și PSD Ce spune despre obiectivele asumate în campanie de liberali
Florin Cîțu nu consideră că testarea gratuită ar fi o soluție

În aceste momente, Florin Cîțu susţine o conferinţă de presă şi explică ce se întâmpla în cadrul negocierilor din PSD și PNL. Premierul demis al României consideră că cel mai bun guvern este unul care trebuie instalat cât mai repede. De altfel, acesta a declarat că taxele nu se vor mări. Un alt subiect abordat este despre foștii parteneri de guvernare. Premierul consideră că USR le-au închis ușa în față şi au avut nişte condiții bizare.

 

Florin Cîțu a vorbit  și despre taxarea luxului, măsură propusă de PSD. Președintele PNL consideră că o asemenea taxă nu și-ar găsi locul în România și nu o înțelege.

Florin Cîțu a vorbit despre negocierile dintre PNL și PSD

La începutul conferinței de presă, premierul demis, Florin Cîțu a vorbit despre faptul că negocierile dintre PSD și PNL sunt în desfășurare și că se vor găsi modalități de formarea de urgență a unui guvern de coaliție. Altfel spus, premierul a declarat că cei de la USR au avut câteva cerințe bizare și că nu s-ar fi ajuns în această situație dacă ultimii nu ar fi numit o altă persoană în locul ministrului Stelian Ion

Noi trebuie să mergem în PNL şi să luăm un mandat. Avem negocieri cu PSD pentru a forma o coaliție de guvernare. Cea mai bună soluţie este de a avea un guvern cât mai repede. Vom vedea ce vom face, trebuie să avem o guvernare bună pentru români, trebuie să păstrăm obiectivele asumate în campanie. Atâta timp cât voi fi eu premier nu vom crește taxele. Am încercat să avem o guvernare cu USR dar ne-au închis ușa. Au avut nişte condiții bizare. Important ca orice variantă avem, trebuie să ţinem cont că România este în excesiv. Investiţiile erau trecute la 6% din PIB, acum sunt la 7% din PIB. (…) Dacă cei de la USR numeau o altă persoană in locul lui Stelian Ion nu se ajungea la acest moment. Nu au vrut să refacă coaliția. (…) Noi am crescut pensiile intr-o situatie majoră de criză la nivel mondial. Nu am mai văzut acest lucru in lume.

Vă aducem aminte faptul că PNL și USR au intrat în conflict după ce liberalii l-au remaniat pe ministrul Justiției, Stelian Ion.

Florin Cîțu nu înțelege taxarea luxului propusă de PSD

Florin Cîțu a menționat faptul că nu înțelege măsura propusă de PSD cea referitoare la taxa pe lux. Acesta a dat și un exemplu în acest sens, spunând că nu vede care ar fi greșeala unei persoane care a riscat să investească, iar din investiție și-a cumpărat o casă:

„Nu înțeleg raționamentul acestei taxe. Eu am încercat să înțeleg. Dacă investești pe bursă și ai avut acțiuni la Tesla, unde au crescut acțiunile, și din banii de la Tesla ți-ai cumpărat o casă, care este problema? Dacă ai făcut o investiție bună și apoi ți-ai cumpărat o casă, de ce trebuie să fii suprataxat, când n-ai făcut greșit, ți-ai asumat un risc. Puteai să pierzi toți banii investiți în acea acțiune”, a spus premierul.

Despre aceste negocieri, Liviu Dragnea a afirmat faptul că adevărata miză este modificarea Constituției pentru ca președintele Klaus Iohannis să aibă mai multă putere după încetarea mandatului de la Cotroceni.

Adauga un comentariu