Actualitate

Florin Cîțu, în vizită la Kiev, după ce colegii săi s-au întors deja în România – FOTO

Publicat: 27 apr. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Florin Cîțu în vizită la Kiev după ce colegii săi s-au întors deja în România - FOTO
Cîțu s-a întâlnit cu primarul localității, la vizită fiind prezenți și președinții parlamentelor din Macedonia de Nord și Elveția

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a efectuat astăzi o vizită în Ucraina, împreună cu alți doi oficiali, președinți ai parlamentelor din alte două țări europene. Anunțul a fost făcut de liderul grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu.

Liderul PNL a anunțat că vizita lui Florin Cîțu în Ucraina este separată de cea a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi a premierului Nicolae Ciucă, efectuată marţi, pentru că „preparativele care au avut loc între Senatul României şi Republica Ucraina au vizat data de 27 aprilie”.

„Distinct, a existat vizita premierului şi odată cu el s-au dus şi ministrul de Externe şi preşedintele Camerei Deputaţilor. Eu cred că este foarte bine că, în două zile consecutive, România este prezentă la nivel de vârf în Ucraina”, a precizat Fenechiu.

Cîțu a vizitat și orașul Irpin

Printre localitățile vizitate, președintele Senatului a ajuns și în orașul Irpin, localitate din regiunea Kievului.

Cîțu s-a întâlnit cu primarul localității, la vizită fiind prezenți și președinții parlamentelor din Macedonia de Nord și Elveția.

Oraşul Irpin, cu 62.000 de locuitori înainte de război, s-a aflat în centrul luptelor înainte de retragerea trupelor ruse pentru a-şi intensifica ofensiva în estul ţării.

„O onoare să mă aflu în Ucraina, astăzi, la invitația omologului meu, președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, împreună cu președintele Consiliului Național al Adunării Naționale Federale a Confederației Elvețiene, Irène Kälin, și președintele Adunării Republicii Macedonia de Nord, Talat Xhaferi.

Vizita, planificată încă de la începutul lunii aprilie, a avut ca subiecte principale atrocitățile comise de forțele armate ruse în Ucraina și planul de reconstrucție a țării după război.

Am susținut un discurs în cadrul Congresului autorităților locale și regionale, prezidat de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, unde a fost prezent și prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal”, a transmis Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Ciucă, Bogdan Aurescu și Marcel Ciolacu, vizită oficială la Kiev

În Irpin au fost, marți, și premierul Nicolae Ciucă și șeful Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, împreună cu ministrul al Afacerilor Externe al României.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski într-o vizită oficială la Kiev. Alături de Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă a abordat mai multe subiecte.

Oficialii au discutat despre cooperarea dintre cele două țări în special în sectorul de transport maritim, fiind bine știut faptul că Ucraina are porturile de la Marea Neagră blocate de bombardamentele rusești.

Volodimir Zelenski spune ce a vorbit cu Nicolae Ciucă la Kiev

Într-un discurt după vizita premierului Nicolae Ciucă de la Kiev, Volodimir Zelenski a dezvăluit ce au vorbit cei doi oficiali. Președintele Ucrainei a precizat faptul că i-a mulţumit partenerului său pentru susţinerea Ucrainei în război și pentru grija migranților ucrainieni. Volodimir Zelenski a punctat faptul că cele două state au o cooperare pentru protejarea libertății Europei.

Comentarii
  • Penibil, ăia sunt în război, au o mulțime de probleme de rezolvat, iar rahatii ăștia au chef de vizite separate, cu ghid de de la cel mai înalt nivel….

  • prost e rumanu’ care plateste excursiile si diurnele de distractie cu fetitele ucrane, bune rau.mai adauga si ceva prafuri aduse recent din afgania de fratii amerloci, proaspat…

Adauga un comentariu