Prima pagină » National » Florin Cîțu: „Localurile care nu respectă restricțiile vor fi închise pe perioadă determinată!“ – VIDEO

Florin Cîțu: „Localurile care nu respectă restricțiile vor fi închise pe perioadă determinată!“ – VIDEO

03 feb. 2021, 16:12,
Cristian Zavastin, în National

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, 3 februarie, după ședința de Guvern, că s-a decis ca în cazul localurilor care nu respectă restricțiile din pandemie se va trece la suspendarea activității acestora pe o perioadă determinată.

„Decizia Guvernului este pentru suspendare pe o perioada determinata a operatorilor economici care nu respecta conditiile din pandemie. Chiar daca unele restrictii au ramas in vigoare, foarte multi operatori economici nu respecta regulile. Din păcate, chiar dacă unele restricţii au rămas în vigoare, vedem foarte mulţi operatori economici care nu respectă aceste restricţii. Această propunere vine exact după acestei observaţii, pentru un act normativ care să reglementeze această situaţie cu suspendarea activităţii pe perioadă determinată”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat dacă este vorba despre restaurantele şi cluburile care au continuat să funcţioneze, premierul a răspuns: „Bineînţeles, despre acest lucru este vorba. Am văzut că acele amenzi pe care le dăm nu mai au niciun efect pentru că nu sunt respectate regulile. Trebuie să schimbăm puţin regulile jocului şi trebuie să venim cu această modificare”.

Întrebat dacă vor creşte şi amenzile, Cîţu a spus că amenzile nu vor fi majorate, pentru că „nu au niciun efect”.

Bugetarii pierd mai multe sporuri

Premierul a precizat că bugetarii vor rămâne fără sporurile pe care le primesc în prezent, spunând că unele sporuri sunt inutile, iar altele sunt acordare fără criterii de performanță.

„Am terminat acea analiză. Am descoperit sporuri despre care nu știam că există și în care legislația nu e respectată în ceea ce privește suma sporurilor. Urmează legea salarizării unitare pe care o vom modifica în acest an. Cea mai mare corectură din lege e că se va face legătura între performanță și venit. Vom introduce și criterii de performanță și putem să dăm și sporuri. Aceste sporuri de condiții vătămătoare vor dispărea. Anul acesta vom începe cu o limitare și de anul viitor vom modifica legea”, a menționat Florin Cîțu.

Marii jucători au cale liberă să investească în companiile strategice din România

Premierul României, Florin Cîțu, a abrogat legea care interzicea vânzarea activelor companiilor de stat din România.

„A fost aprobat un proiect de lege care suspenda un lucru firesc pentru o economie de piață: dreptul companiilor de stat să acceseze fonduri private. E un mesaj clar spre investitori că acest Guvern susține investițiile, care are nevoie de investiții pentru a se dezvolta și este un semnal corect”, a mai spus Florin Cîțu.

„Câte 5.000 de lei pentru familiile victimelor de la Matei Balş”

Altfel, Florin Cîțu a anunțat că Guvernul a adoptat o Hotărâre pentru sprijinul financiar al familiilor pacienţilor afectaţi de incendiul de vinerea trecută, de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş“ din Capitală.

Este vorba atât despre cei care au murit în timpul sau după producerea incendiilor, cât şi de cei răniţi.

„Fiecare familie va primi câte 5.000 de lei. Suma maximă ce poate fi acordată pentru această intervenţie este de 1 milion de lei”, a precizat prim-ministrul.

Cele trei scenarii pentru începerea şcolilor

Premierul a mai spus că, înaintea şedinţei de Guvern de miercuri, a fost aprobată hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) prin care au fost aprobate cele trei scenarii pentru începerea şcolilor. El a adăugat că regulile privind începerea şcolilor vor fi puse în practică printr-un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei.

„Astăzi, înaintea şedinţei de Guvern, a fost aprobată hotărârea CNSU prin care au fost aprobate cele trei scenarii pentru începerea şcolilor pe care le-am prezentat în spaţiu public. Ele vor fi puse în practică printr-un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei”, a afirmat miercuri Florin Cîţu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *