Actualitate

Florin Cîțu se implică în calcularea bugetului României pe 2022. Președintele PNL nu știe de unde vine scăderea economică

Publicat: 09 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Cîțu se implică în calcularea bugetului României pe 2022. Președintele PNL nu știe de unde vine scăderea economică
Florin Cîțu și-a schimbat părerea despre certificatul verde.

Fostul premier se implică activ în calculul pe bugetul României pe anul 2022. Florin Cîțu a declarat că nu sunt divergenţe între el şi social democraţi şi că toate componentele coaliţiei sunt de acord că deficitul bugetar trebuie să rămână la cel pe care Comisia Europeană îl agrează. Totuşi, președintele PNL nu înţelege de ce România înregistrează o scădere economică.

Vă aducem aminte că în aceste zile se discută, în coaliţia PSD-PNL-UDMR despre bugetul pe anul 2022 şi sunt tot mai multe surse care susţin că liderii partidelor nu se înţeleg pe mai multe aspecte.

Florin Cîțu nu înţelege de ce bugetul României pe 2022 înregistrează o scădere economică

Într-o declaraţie de presă susţinuta recent, Florin Cîțu a declarat că nu sunt neconcordante intre partenerii de coaliţie pe bugetul anului 2022. Totuşi, fostul premier nu înţelege de ce România va avea o scădere a economiei în anul următor. La capitolul deficit bugetar, România trebuie să se încadreze în varianta impusă de Comisia Europeană. De altfel, președintele PNL este de părere că investiţiile trebuie păstrate la nivelul precedentului an:

„Nu prea avem pe ce să avem divergențe. Cu toții suntem de acord că deficitul bugetar trebuie să rămână cel agreat cu Comisia Europeană. Pentru anul viitor se estimează o dinamică economică în scădere, nu îmi dau seama de unde. Eu cred că dacă se va păstra ritmul de investiții se poate rămâne pe creștere economică. Dacă păstrăm rata de investiții, creșterea economică se poate păstra”, a declarat Cîțu.

Președintele PNL a explicat ce se întâmpla cu bugetul României pe 2022

Preşedintele Partidului Național Liberal, Florin Vasile Cîţu, a declarat că săptămâna viitoare, mai precis luni, va fi prezentată o formă de buget pe anul viitor în cadrul coaliţiei de guvernare PSD – PNL – UDMR.

„PNL este în Parlament. Vom fi aici până când trebuie să votăm acest buget, dar el trebuie să vină. Încă nu am văzut acest buget. Nu am văzut nicio variantă de buget. Când o să avem o variantă prezentată de Ministerul de Finanţe, atunci vom putea să discutăm pe buget. Acum nu ştiu de ce ne grăbim, sunt lucruri care trebuie făcute foarte bine şi atunci bugetul îl aşteptăm, când o să vină, o să-l facem. (…) Bugetul – luni. Nu avem o variantă de buget astăzi care să fie prezentată. S-ar putea să discutăm despre câteva ordonanţe sau ceva de genul acesta. Aşa a rămas acum două zile când am discutat, a rămas pentru luni să fie prezentată o formă de buget”, a declarat Cîţu, miercuri, la Senat.

Florin Cîțu nu este de acord cu măsurile de relaxare anunțate de Alexandru Rafila

Tot în cadrul aceleaşi declaraţii de presă, Florin Cîțu s-a arătat contrariat de faptul că sunt măsuri de relaxare în contextul în care în România există un număr destul de ridicat de infectări zilnice. Fostul premier l-a atacat subtil pe Alexandru Rafila, cel care a anunţat măsurile de relaxare:

„Sunt puțin surprins. Azi vorbim de 1000 de cazuri pe zi și văd că se relaxează. Unii care ne criticau sunt azi foarte relaxați. Privesc cu îngrijorare. Introducerea certificatului verde permitea menținerea economiei”, a spus Cîțu.

 

Adauga un comentariu