Actualitate

Florin Cîțu spune că prim-ministrul Ciucă trebuie să se justifice în privința acuzației că a plagiat în teza sa de doctorat: „Domnul premier va trebui să clarifice, și cu siguranță va face acest lucru, în fața românilor, situația cu teza de doctorat”

Publicat: 18 ian. 2022
florin-citu
Florin Cîțu a spus că certificatul verde nu a ieșit din Parlament și încă sunt discuții în coaliția de guvernare

În această seară, 18 ianuarie 2022, în cadrul unei emisiuni televizate, Florin Cîțu a discutat despre acuzația adusă premierului Nicolae Ciucă despre teza sa de doctorat.

Liderul liberalilor a declarat că premierul României va trebui să clarifice în fața românilor situația cu teza de doctorat, adăugând că este sigur că acest lucru se va întâmpla.

Întrebat dacă e o vulnerabilitate pentru PNL, Florin Cîțu a răspuns că „în acest moment, nu”.

„Sigur că premierul Ciucă va veni și va explica. Este de datoria domniei sale să explice ce se întâmplă cu această teză de doctorat. Înțeleg că deja a trimis-o la o comisie de evaluare, nu știu la care, dar este datoria domniei sale să vină și să clarifice. Trebuie foarte rapid clarificat acest subiect ca să nu devină o vulnerabilitate.”, a mai spus președintele PNL, Florin Cîțu.

De asemenea, acesta a precizat că relația sa cu premierul Ciucă este una cinstită și onestă.

UNAp deja verifică teza de doctorat a premierului României

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” anunță că a inițiat demersurile legale, prin intermediul Comisiei de etică universitară, de verificare a respectării standardelor de calitate și de etică universitară în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

„Urmare la informațiile apărute în Mass-media și a solicitării domnului Nicolae-Ionel Ciucă, adresată Universității Naționale de Apărare , vă informăm că la nivelul instituției noastre au fost inițiate demersurile legale, prin intermediul Comisiei de etică universitară, de verificare a respectării standardelor de calitate și de etică universitară, cu privire la existența unor similitudini cu alte lucrări științifice, în cadrul tezei de doctorat cu titlul , susținută de autorul tezei în anul 2003”, anunță UNAp.

Emilia Șercan îl acuză pe premier de plagiat în teza de doctorat

Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, devenit doctor în științe militare în 2003, ar fi plagiată. Jurnalista Emilia Șercan a notat că vorbim despre 42 de pagini din 138 care ar fi plagiate. Cel puțin 19 pagini din lucrarea premierului ar fi avut ca sursă alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” (UNAP), dintre care una ar fi fost coordonată chiar de către îndrumătorul lui Nicolae Ciucă.

„Teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, este plagiată. Astăzi pot să prezint dovezile adunate cu multă migală care atestă că cel puțin 42 de pagini din totalul de 138 ale tezei sunt plagiate.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului. Dincolo de plagiatul în sine, lucrarea nu este un produs de cercetare științifică. Nu are o metodologie, un corpus și o cercetare propriu-zisă.”, a sesizat jurnalista Emilia Șercan

Reacția președintelui Klaus Iohannis la acuzațiile aduse premierului Ciucă

Președintele României consideră corectă și necesară decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, pentru a clarifica suspiciunile formulate în spațiul public.

De asemenea, în răspunsul Administrației Prezidențiale s-a arătat ca președintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări asupra acestui subiect până la o decizie finală din partea instituțiilor abilitate.

 
Adauga un comentariu