Actualitate

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă după operația de urgenţă. Actorul ar putea fi transferat la Viena

Publicat: 30 apr. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă după operația de urgenţă. Actorul ar putea fi transferat la Viena
Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă după operația de urgenţă. Actorul ar putea fi transferat la Viena

Vin noi informaţii despre starea de sănătate a maestrului Florin Piersic! În cursul zilei de 29 aprilie, maestrul a suferit o operaţie de urgenţă după ce a fost diagnosticat cu o infecţie care s-a localizat la nivelul genunchiului.

Florin Piersic a suferit luni, 29 aprilie, o intervenție de urgență, la Cluj, după ce medicii i-au descoperit o infecție localizată la genunchi. Maestrului i s-a făcut rău la finalul unui spectacol şi a fost transportat de urgenţă la spital.

Potrivit unor surse, maestrul urmează să fie transferat la Viena unde medicii îi vor scoate stimulatorul cardiac pe care îl are montat în prezent.

Operația la genunchi a fost efectuată de reputatul chirurg ortoped Claudiu Chitea. Acesta ar mai fi suferit o operație la genunchi în 2019, însă la un spital privat din Capitală.

Ultimul spectacol în 6 aprilie

Maestrul Florin Piersic a avut ultimul spectacol în data de 6 aprilie 2023. Atunci el a jucat piesa ”Străini în noapte” pe scena Teatrului Radu Stanca, din Sibiu.

„A fost o bucurie de întâlnire cu ocazia Zilei mondiale a teatrului. Împreună cu Constantin Chiriac și Constantin Necula”, a scris pe pagina personală marele actor.

Pe 1 aprilie, Florin Piersic a jucat la Timișoara. El a fost aplaudată la scenă deschisă de sutele de spectatori prezenți în sală.

„Ce public minunat la Timișoara, la recitalul „Nu-ntreba câți ani am”! Sunt copleșit!”, a scris Florin Piersic.

Florin Piersic are 88 de ani. El s-a născut pe data de 27 ianuarie 1936.

Foaia Transilvană îi transmite marelui actor multă sănătătate și îi dorește însănătoșire grabnică.

Printre rolurile sale memorabile se numără cel din serialul TV „Un august în flăcări“, cel al haiducului titular din „Pintea“ şi cel din comedia romantică „Eu, tu şi Ovidiu“, regia Geo Saizescu. Al treilea moment fast este cel al anilor ’80, când îl joacă pe justiţiarul paşoptist Mărgelatu în şase filme, serie începută cu „Drumul oaselor“ (1980), mai întâi în regia lui Doru Năstase (trei filme), apoi, după dispariţia acestuia, a lui Gheorghe Vitanidis şi Mircea Moldovan.

După Revoluţie, a mai apărut doar în trei producţii: „Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunărea“ (2003), „Fix Alert“ (2005) şi „Eminescu versus Eminem“ (2005), ultimele două în regia fiului său, Florin Piersic jr.

În 2009 a primit Premiul pentru întreaga carieră în cadrul festivalului de film Transilvania.

Comentarii
  • @jan ești un copil retardat. Florin Persic securist? Mai mult de 17 ani nu ai si te-ai trezit vorbind de securiști. Habar nu ai ce înseamnă să fii securist. Dacă știai nu faceai o asemenea afirmație. Ești frustrat grav…mai dormi noaptea?

  • Idiotule! Idiotule! Idiotule,puroiule! Florin nu a fost niciodata securist. Dimpotriva,a criticat mereu securitatea! Sa ne traiesti Florine! Si de ce ai vrea sa moara si Iliescu ? Poate noi romanii nu-i dorim moartea.

Adauga un comentariu