Prima pagină » Cultural » Scena artistica din Romania » Florin Piersic jr, gest emotionant pentru mama lui, Tatiana Iekel
Florin Piersic jr, gest emotionant pentru mama lui, Tatiana Iekel

Florin Piersic jr, gest emotionant pentru mama lui, Tatiana Iekel

14 mai 2018, 14:38,
BZI.ro, în Cultural
a:3:{s:7:"site_id";i:3;s:6:"old_id";i:68764;s:8:"site_url";s:15:"cultural.bzi.ro";}

Actrita Tatiana Iekel ne-a parasit acum un an, discret, asa cum a si trait. Fiul ei si al lui Florin Piersic a publicat in memoria mamei sale 57 de fotografii din viata si cariera sa exceptionala.

Actrita Tatiana Iekel a plecat dintre noi anul trecut, pe 14 mai, la 84 de ani. Actrita de calibru, Tatiana Iekel a fost discreta cu amanunte din viata sa, iar in ultimii ani iesea din casa doar la evenimente din lumea teatrului sau a filmului. Insa, zilnic era vizitata de fiul sau, Florin Piersic Jr, iar la sfarsit de saptamana o vizita si nepotica sa Sonia.

Florin Piersic Jr  a postat 57 de fotografii cu mama sa, de-a lungul vietii si a carierei, la un an de cand aceasta a plecat dintre noi. Zeci de roluri, majoritatea la Teatrul Mic unde a jucat de la terminarea facultatii, pana la varsta pensionarii. A realizat roluri memorabile, deopotriva in teatru si film, si si-a construit imaginea unui om frumos si discret pana in ultima zi a vietii sale.

A jucat in filmele „Tata de duminica“ (1975), „Marele singuratic“ (1977), „Mai presus de orice“ (1978), „Advertising“ (2015), „Fix Alert“ (2016). Pentru rolul din filmul ”Un etaj mai jos“, actrita a fost nominalizata la premiul Gopo pentru Cea mai buna actrita in rol secundar la gala Premiilor Gopo din 2016.

A fost sotia lui Florin Piersic

A fost casatorita cu Florin Piersic timp de 14 ani ani, fiind prima sotie a celebrului actor. Povestea lor a debutat la Paris, in 1958, iar dupa doi ani s-au casatorit. Casnicia lor a durat decat pana in anul 1974. Impreuna cei doi au avut un fiu, Florin Piersic Jr, scrie adevarul.ro.

Marele actor a povestit de mai multe ori de ce s-au despartit. ”Sigur, e placut sa fii admirat, sa-ti verifici puterea seductiei, ba chiar sa-ti lasi inima sa zboare ca fluturii. Mi-au iesit in cale multe femei frumoase si mai toate imi placeau. Plecam mult de-acasa pentru filmari, repetitii, turnee, ma indragosteam cand de una, cand de alta, starneam intrigi si gelozii, dar niciodata n-am vrut sa fac pe cineva sa sufere”, a marturisit Piersic, despre viata sa sentimentala, intr-un interviu din Formula AS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *