Scena artistica din Romania

Florin Piersic jr, gest emotionant pentru mama lui, Tatiana Iekel

Publicat: 14 mai 2018
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Florin Piersic jr gest emotionant pentru mama lui Tatiana Iekel
3

Actrita Tatiana Iekel ne-a parasit acum un an, discret, asa cum a si trait. Fiul ei si al lui Florin Piersic a publicat in memoria mamei sale 57 de fotografii din viata si cariera sa exceptionala.

Actrita Tatiana Iekel a plecat dintre noi anul trecut, pe 14 mai, la 84 de ani. Actrita de calibru, Tatiana Iekel a fost discreta cu amanunte din viata sa, iar in ultimii ani iesea din casa doar la evenimente din lumea teatrului sau a filmului. Insa, zilnic era vizitata de fiul sau, Florin Piersic Jr, iar la sfarsit de saptamana o vizita si nepotica sa Sonia.

Florin Piersic Jr  a postat 57 de fotografii cu mama sa, de-a lungul vietii si a carierei, la un an de cand aceasta a plecat dintre noi. Zeci de roluri, majoritatea la Teatrul Mic unde a jucat de la terminarea facultatii, pana la varsta pensionarii. A realizat roluri memorabile, deopotriva in teatru si film, si si-a construit imaginea unui om frumos si discret pana in ultima zi a vietii sale.

A jucat in filmele „Tata de duminica“ (1975), „Marele singuratic“ (1977), „Mai presus de orice“ (1978), „Advertising“ (2015), „Fix Alert“ (2016). Pentru rolul din filmul ”Un etaj mai jos“, actrita a fost nominalizata la premiul Gopo pentru Cea mai buna actrita in rol secundar la gala Premiilor Gopo din 2016.

A fost sotia lui Florin Piersic

A fost casatorita cu Florin Piersic timp de 14 ani ani, fiind prima sotie a celebrului actor. Povestea lor a debutat la Paris, in 1958, iar dupa doi ani s-au casatorit. Casnicia lor a durat decat pana in anul 1974. Impreuna cei doi au avut un fiu, Florin Piersic Jr, scrie adevarul.ro.

Marele actor a povestit de mai multe ori de ce s-au despartit. ”Sigur, e placut sa fii admirat, sa-ti verifici puterea seductiei, ba chiar sa-ti lasi inima sa zboare ca fluturii. Mi-au iesit in cale multe femei frumoase si mai toate imi placeau. Plecam mult de-acasa pentru filmari, repetitii, turnee, ma indragosteam cand de una, cand de alta, starneam intrigi si gelozii, dar niciodata n-am vrut sa fac pe cineva sa sufere”, a marturisit Piersic, despre viata sa sentimentala, intr-un interviu din Formula AS.

Adauga un comentariu