Magazin

Florin Salam, urmarit de un blestem cumplit! Roxana ar putea fi lovita de aceeasi boala ucigasa precum „printesa Fanica”

Publicat: 23 feb. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O coincidenta incredibila face ca Fanica, mama celor doi copii ai lui Florin Salam si Stefan, tatal Roxanei, actuala iubita, sa fi murit exact din aceeasi cauza. Stefan Dobre s-a stins din viata pe 14 iulie 2014, la Spitalul Bagsasar-Arseni din Capitala. Barbatul suferea de mai multa vreme de Hepatita B cronica, iar in ultima faza s-a transformat in ciroza hepatica. Conform unor surse medicale, medicii au incercat in ultimul moment sa-l salveze si l-au operat, insa au constatat cu stupoare ca tot abdomenul sau era plin cu sange. De asemenea, mai multe organe ale barbatului devenisera nefunctionale, asa ca n-au putut decat sa-l „inchida” si sa anunte familia ca a ramas doar o chetiune de zile pana cand va deceda. Barbatul avea doar 44 de ani.

Stefania Stoian sau Fanica Salam a murit in 2009 tot din cauza unei ciroze hepatice, care i-a declansat un blocaj renal. Tanara de 27 de ani suferea inca din copilarie de aceeasi boala ca tatal Roxanei, Hepatita B, pe care i-a transmis-o la nastere si fiului ei, Daniel. Femeia s-a stins din viata la Spitalul Floreasca.
Dincolo de asemanarea incredibila intre cele doua cazuri, exista si sanse destul de mari ca cel putin unul dintre cei doi iubiti sa fie, fara sa stie, purtatori ai virusului.  Specialistii sustin ca exista un risc ridicat de contactare a bolii pentru cei care locuiesc cu persoana infectata. In plus, exista multe cazuri in care aceasta afectiune nu da nici un fel de semn timp de ani intregi, insa virusul este prezent in organism si poate fi transmis altor persoane. In timp, boala poate avansa catre ciroza hepatica.
Cele mai frecvente modalitati de contactare a virusului Hepatiei B sunt urmatoarele:
–         Intretinerea de relatii sexuale fara protectie cu o persoana infectata
–         Dobandirea unei boli cu transmitere sexuala precum gonoree sau chlamidia
–         Folosirea in comun cu alte persoane infectata a acelor pentru injectarea de droguri sau ace contaminate pentru tatuaje, piercing, acupunctura
–         Daca locuiesti impreuna cu persoana infectata
–         Utilizarea la comun cu alte persoane infectate a periutei de dinti sau a aparatelor de ras
–         Femeilie purtatoare al acestui virus pot transmite infectia copiilor in timpul nasterii, iar acestia vor dezvolta o infectie cronica
–         Hepatita B nu se transmite prin alimente sau apa sau prin simplul contact (atingere, imbratisare), contactul cu lacrimile sau cu sudoarea persoanei infectate, folosirea in comun a telefonului, bazinului de inor, scaunului de la toaleta.
Adauga un comentariu