Sport

Floyd Mayweather îi aruncă din nou mănușa lui Manny Pacquiao. Se repetă „meciul secolului”?

Publicat: 30 iul. 2020
Floyd Mayweather susține că Manny Pacquiao este nevoit să continue să boxeze din rațiuni financiare.
Floyd Mayweather îl provoacă pe Manny Pacquiao la un nou meci al secolului

Floyd Mayweather susține că Manny Pacquiao este nevoit să continue să boxeze din rațiuni financiare.

Ajuns la 43 de ani, Floyd Mayweather îl provoacă din nou pe marele său rival, Manny Pacquiao. De mai multe ori s-a discutat despre un eventual nou meci între cei doi, iar acum americanul a mai făcut un pas înainte, cu o declarație caracteristică, plină de ironii. Floyd Mayweather susține că Pacquiao este nevoit să continue să boxeze din rațiuni financiare.

„Am mai discutat, sănătatea e sănătate. Și de aceea i-am aruncat mănușa, pentru că tocmai am fost la antrenament azi. Acum Pacquiao luptă pentru că e nevoit să o facă. Încă o dată spun, eu lupt doar dacă vreau să o fac. Deci e o diferență”, a spus Mayweather când a fost întrebat despre noua provocare pe care i-a lansat-o filipinezului.

Astfel, Mayweather nici nu s-a mai obosit să-i spună textual lui Pacquiao să urce din nou în ring, pentru că a mai făcut-o de multe ori. De altfel, filipinezul a răspuns și a spus și el că i-ar plăcea o astfel de confruntare. Presa americană susține însă că cei doi discută deja.
Mayweather a tot anunțat că lucrează la o revenite care ar urma să aibă loc în acest an.

Floyd Mayweather, cele mai mari încasări din istoria sportului

Floyd Mayweather s-a retras oficial în august 2017, după meciul cu Conor McGregor, cu o avere care depășește acum 775 de milioane de euro, după ce la un moment dat a sărit de un miliard. În comparație, averea lui Pacquiao este cifrată la 162,5 milioane de euro.

Meciul dintre Floyd Mayweather și Manny Pacquiao, din 2015, rămâne cel mai „scump” din toate timpurile, cu o rețetă financiară totală de 745 de milioane de euro. Apoi, pe locul secund se află meciul lui Mayweather cu McGregor, din 2017, cu o rețetă financiară de 727 de milioane de euro. Doar bursa de meci a lui Mayweather a fost atunci de 300 de milioane de euro.

Spre comparație, următoarea luptă în acest clasament este cea a lui Mayweather cu Saul Canelo Alvarez, din 2013, a cărei rețetă financiare a fost de „doar” 235 de milioane de euro. Tot un meci al lui Mayweather ocupă și următorul loc în clasament, cel cu Oscar de la Hoya, din 2007, cifrat la 205,3 milioane de euro.
Abia apoi urmează un alt nume în afara celui al lui Mayweather. Este vorba despre Mike Tyson, a cărui confruntare cu Evander Hloyfield, din 1997, a costat 160 de milioane de euro.
În 2018, la un meci demonstrativ cu Tenshin Nasukawa, Mayweather a încasat aproape 8 milioane de euro pentru 2 minute de luptă, în care l-a nimicit pe tânărul japonez.

Manny Pacquiao, omul-record din box, este singurul campion mondial la 8 categorii de greutate

Manny Pacquiao, în vârstă de 41 de ani, a luptat ultima dată în iulie 2019, când i-a provocat lui Keith Thurman prima înfrângere a carierei.
Filipinezul este deținătorul unui record aproape imposibil de egalat. A fost campion mondial la 8 categorii de greutate. Practic, între prima categorie la care a triumfat, muscă, și ultima, semimijlocie, sunt 20 de kilograme diferență. Nimeni nu a mai reușit așa ceva în istorie.
Mayweather, care a fost campion mondial la 5 categorii de greutate, are în palmares 50 de victorii, dintre care 27 obținute înainte de limită și nicio înfrângere. Americanul este considerat unul dintre cei mai mari pugiliști din istorie și deține niște recorduri greu de egalat.
Mayweather este pugilistul care a învins cei mai mulți campioni mondiali, 23, dintre care 16 la rând.

Adauga un comentariu