Culinar

Foaie de plăcintă fragedă. Trucuri din rețeta bunicii pentru o plăcintă de casă gustoasă și pufoasă

Publicat: 02 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Foaie de plăcintă fragedă. Trucuri din rețeta bunicii pentru o plăcintă de casă gustoasă și pufoasă
Plăcinta de casă făcută cu foi de aluat fragede este gustoasă, pufoasă și aromată.

Dacă vrem să pregătim acasă o plăcintă după rețeta bunicii, trebuie să facem mai întâi o foaie de plăcintă fragedă. Aceasta se face rapid, iar dacă avem în vedere câteva secrete culinare pentru a ieși aluatul aerat, la final vom obține cel mai bun desert tradițional. Iată câteva trucuri din rețeta bunicii pentru o plăcintă de casă gustoasă și pufoasă.

Foaie de plăcintă fragedă

Când vine vorba de gustoasa plăcintă de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Plăcintele pot fi umplute cu brânză, cu dulceață, cu varză sau cu carne. Plăcintele pot fi transfomrate ușor dintr-un desert tradițional într-un aperitiv delicios.

Dacă vrem să pregătim niște plăcinte pufoase și gustoase, trebuie să facem mai întâi o foaie de plăcintă fragedă. Pentru foile de plăcintă vom avea nevoie de 500 g de făină, 200 g de unt, 100 g de smântână, 1 ou, 150 g de zahăr, zahăr vanilat, 10 g de praf de copt și un vârf de cuțit de sare.

Într-un vas mare se freacă untul împreună cu zahărul. Se adaugă și esența de vanilie și oul apoi se amestecă foarte bine. Se toarnă și smântâna și se amestecă din nou.

Într-un alt vas se pune făina împreună cu sarea și praful de copt apoi se toarnă amestecul obținut anterior peste făină. Se amestecă până când se formează un aluat fraged, care nu se mai lipește de mâini.

Se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute apoi se împarte în bucăți și se întinde fiecare bucată de aluat pentru a obține foile fragede de plăcintă.

Rețeta cu care vei pregăti cea mai bună plăcintă de casă

Dacă vrem să pregătim acasă niște plăcinte cu brânză delicioase, avem nevoie de câteva foi de plăcintă și de o umplutură aromată. Pentru umplutură vom folosi 1 kg de brânză de vaci, 5 ouă, 200 g de zahăr tos, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 100 g de stafide, 3 lingurițe de esență de rom, coajă rasă de portocală, unt și sare.

După ce am pregătit foile de plăcintă după rețeta anterioară, vom face umplutura aromată. Într-un bol se amestecă stafidele cu esența de rom și se lasă la hidratat pentru câteva minute. În alt castron se amestecă ouăle împreună cu zahărul tos, zahărul vanilat și un praf de sare. Se mixează foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează.

Peste amestecul obținut se pune brânza de vaci apoi se adaugă stafidele hidratate în esența de rom.  Pentru a oferi umpluturii un plus de savoare, se pune și coajă rasă de la o portocală. Se amestecă totul foarte bine apoi se pregătesc foile de aluat.

Se unge cu unt fiecare foaie de aluat apoi se așază în tava de copt tapetată cu hârtie de copt. Se pun 4 foi de aluat apoi se toarnă jumătate din cantitatea de umplutură. Se mai așază deasupra alte 4 foi de aluat și se toarnă restul de umplutură. La final se mai așază două foi de aluat apoi se pune plăcinta la cuptor.

Când este gata, se scoate plăcinta din cuptor și se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat și se porționează pentru a fi servită. Plăcinta de casă făcută cu foi de aluat fragede este gustoasă, pufoasă și aromată. Aceasta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele din vremea bunicii.

Adauga un comentariu