National

Focar de coronavirus în Brașov! Spitalul Județean este aproape de colaps

Publicat: 20 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Focar de coronavirus în Brașov Spitalul Județean este aproape de colaps
Un pacient pe un pat de spital

Spitalul Judeţean din Braşov este aproape de colaps, după ce cadrele medicale din secţia ATI s-au îmbolnăvit cu coronavirus. Focarul ar fi izbucnit după ce în secţie a fost internat tatăl unui medic ce prezenta simptome specifice COVID-19, dar fără a i se face în prealabil teste în acest sens. Ministerul Sănătății a demarat o anchetă pentru a afla cum s-a ajuns la această situaţie.

Totul a început în urmă cu două săptămâni, când pe secția ATI a fost internat tatăl unui medic din Braşov.

Focarul s-a declanşat după ce în secţie a fost internat tatăl unui medic

Chiar dacă avea simptome de infectare cu SARS-CoV-2, nimeni nu s-a gândit să îi facă și un test de COVID-19. În scurt timp, un medic s-a îmbolnăvit și a fost internat în spitalul modular din curtea aceleiași instituții.

21 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19

”Suntem în fața unui focar. În acest focar sunt implicați atât medici cât și asistenți medicali și infirmiere. Focarul a fost deschis în 7 octombrie. De atunci evoluează. Focarul numără 21 de persoane”, spune Andreea Neculau, președinte al Asociației Medicilor de Familie din Brașov.

Reprezentanţii DSP Braşov au venit cu o explicaţie şocantă. Personalul medical a ignorat cu bunăştiinţă normele de protecţie împotriva COVID-19.

Ministerul Sănătății a demarat o anchetă pentru a afla cum s-a ajuns la această situaţie. Toate cele 28 de paturi din cadrul secției ATI au fost ocupate cu bolnavi de COVID-19. În acest moment la spital are loc un control încrucișat al DSP și al Ministerului Sănătății care încearcă să afle ce s-a întâmplat.

Adauga un comentariu