National

Focar de coronavirus în Brașov! Spitalul Județean este aproape de colaps

Publicat: 20 oct. 2020
În perioada martie-iulie 2020 s-au înregistrat în județul Iași 5.257 de decese, dintre care 65 de persoane au fost infectate cu COVID-19
Un pacient pe un pat de spital

Spitalul Judeţean din Braşov este aproape de colaps, după ce cadrele medicale din secţia ATI s-au îmbolnăvit cu coronavirus. Focarul ar fi izbucnit după ce în secţie a fost internat tatăl unui medic ce prezenta simptome specifice COVID-19, dar fără a i se face în prealabil teste în acest sens. Ministerul Sănătății a demarat o anchetă pentru a afla cum s-a ajuns la această situaţie.

Totul a început în urmă cu două săptămâni, când pe secția ATI a fost internat tatăl unui medic din Braşov.

Focarul s-a declanşat după ce în secţie a fost internat tatăl unui medic

Chiar dacă avea simptome de infectare cu SARS-CoV-2, nimeni nu s-a gândit să îi facă și un test de COVID-19. În scurt timp, un medic s-a îmbolnăvit și a fost internat în spitalul modular din curtea aceleiași instituții.

21 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19

”Suntem în fața unui focar. În acest focar sunt implicați atât medici cât și asistenți medicali și infirmiere. Focarul a fost deschis în 7 octombrie. De atunci evoluează. Focarul numără 21 de persoane”, spune Andreea Neculau, președinte al Asociației Medicilor de Familie din Brașov.

Reprezentanţii DSP Braşov au venit cu o explicaţie şocantă. Personalul medical a ignorat cu bunăştiinţă normele de protecţie împotriva COVID-19.

Ministerul Sănătății a demarat o anchetă pentru a afla cum s-a ajuns la această situaţie. Toate cele 28 de paturi din cadrul secției ATI au fost ocupate cu bolnavi de COVID-19. În acest moment la spital are loc un control încrucișat al DSP și al Ministerului Sănătății care încearcă să afle ce s-a întâmplat.

Adauga un comentariu