National

Focar de coronavirus în Gorj. 23 de angajaţi ai unei instituţii publice sunt infectaţi cu virusul

Publicat: 23 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Focar de coronavirus în Gorj. 23 de angajaţi ai unei instituţii publice sunt infectaţi cu virusul
Focar de coronavirus în Iași

Focar de coronavirus în Gorj. 23 de angajaţi ai unei instituţii publice sunt infectaţi cu noul coronavirus. Purtătorul de cuvânt al instituţiei în cauză a transmis că angajaţii au fost descoperiţi încă de săptămâna trecută.

23 de salariaţi ai DGASPC Gorj sunt infectaţi cu noul coronavirus. Angajaţii au fost descoperiţi săptămâna trecută, a transmis purtătorul de cuvânt al instituţiei, Minodora Sucea.

Focar de coronavirus în Gorj. 23 de salariaţi ai DGASPC Gorj sunt infectaţi cu SARS-COV-2

În perioada 16-20 noiembrie, la nivelul serviciilor sociale subordonate DGASPC Gorj, s-au efectuat 650 de teste coronavirus. Astfel, 23 de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sunt purtători ai virusului Sars-Cov-2.

„Activitatea la nivelul centrelor rezidenţiale din subordinea DGASPC Gorj se desfăşoară în parametri normali, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie prevăzute de legislaţia în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv: obligativitatea purtării măştilor şi manuşilor de protecţie, utilizarea soluţiilor dezinfectante pentru mâini şi pentru suprafeţe, păstrarea unei distanţe sociale de minim 1,5 metri, măsurarea temperaturii atât a angajaţilor la intrarea în tura, cât şi a beneficiarilor (de cel puţin două ori pe zi). Mizăm pe responsabilitatea angajaţilor în respectarea tuturor măsurilor pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus, astfel încât beneficiarii serviciilor sociale să fie protejaţi”, a precizat Minodora Sucea.

În fiecare săptămână se fac aproximativ 600-700 de teste COVID-19, atât în rândul angajaţilor, cât şi al beneficiarilor din cadrul serviciilor sociale subordonate DGASPC Gorj.

Puţin peste 4.200 de noi infectări în România în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 23 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 422.852 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), potrivit stirioficiale.ro.

296.844 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 4.207 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

*Referitor la „cazurile noi nealocate pe judeţe”, facem precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologica şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcţiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului Bucureşti şi al judeţelor. Mai jos aveţi graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcţiile de Sănătate Publică:

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestarii pacienţilor care erau deja pozitivi, 445 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 10.177 persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 22.11.2020 (10:00) – 23.11.2020 (10:00) au fost raportate 130 de decese (74 bărbaţi şi 56 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele Alba, Argeş, Arad, Bucureşti, Bacău, Bihor, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constantă, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Ilfov, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.685. Dintre acestea, 1.160 sunt internate la ATI.

Adauga un comentariu