National

Focar de coronavirus la IPJ Cluj! Adjunctul şi şeful Serviciului logistic, confirmați cu COVID-19

Publicat: 13 iul. 2020
ALT=
Focar de coronavirus la IPJ Cluj! Adjunctul şi şeful Serviciului logistic, confirmați cu COVID-19

Focar de coronavirus la IPJ Cluj! Sindicatul Europol anunţă astăzi un focar de coronavirus la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj. Mai mulţi poliţişti au fost confirmaţi cu COVID-19,  printre aceştia fiind și adjunctul Constantin Ilea şi şeful Serviciului logistic.

”Încă un focar de Covid-19 la un inspectorat de poliţie. După ce săptămâna trecută, şeful IPJ Olt a fost depistat pozitiv, astăzi, un nou focar a apărut la IPJ Cluj, acolo unde adjunctul şefului IPJ, Constantin Ilea a fost depistat pozitiv alături de şeful Serviciului logistic, un coleg de la audit, cât şi alţi poliţişti din cadrul biroul administrativ”, a anunţat, luni, Sindicatul Europol.

Focar de coronavirus la IPJ Cluj: Izolați la un hotel sau la domiciliu

O parte dintre cei infectaţi au fost trimişi în izolare la Hotelul Colina, aflat în subordinea instituţiei, restul în izolare la domiciliu.

”Încă o dată tragem un semnal de alarmă cu privire la riscurile iminente la care sunt supuşi poliţiştii în exercitarea atribuţiilor de serviciu. De asemenea, poliţiştii încă aşteaptă ca ministrul Vela să facă public numărul colegilor infectaţi”, au mai transmis sindicaliţii.

Mai mulţi poliţişti au fost confirmaţi cu coronavirus în ultimele zile, până acum fiind înregistrat şi un deces, al unui poliţist din judeţul Olt.

În urmă cu câteva zile, un poliţist de la Serviciul de Ordine Publică al Poliţiei oraşului Turda a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. El este internat la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

Ancheta epidemiologică în acest caz efectuată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj arată că poliţistul a avut 11 contacţi direcţi, din rândul colegilor.

Polițist de la Penitenciarul Vaslui, cofirmat pozitiv

Pe 8 iulie, un poliţist de la Penitenciarul Vaslui a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANM) anunţă că poliţistul a lucrat atât în sectorul administrativ, cât şi în sectorul operativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie.

„Având în vedere că poliţistul de penitenciare a interacţionat cu membri din comanda unităţii, s-a dispus, preventiv, scoaterea acestora din serviciu. Conducerea se asigură cu personal al locului de deţinere, care nu a intrat în contact cu persoana confirmată COVID-19”, au precizat reprezentanţii ANP.

Activităţile manageriale vor fi sprijinite inclusiv de un reprezentant al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

În prezent, misiunile specifice se derulează în condiţii optime, fără disfuncţionalităţi. Din primele verificări nu a fost identificat niciun risc epidemiologic pentru persoanele private de libertate.

Pe 2 iulie, un poliţist din Penitenciarul Mioveni a fost confirmat cu noul coronavirus. Zece deţinuţi care se aflau alături de acesta au fost retraşi de la muncă şi sunt monitorizaţi.

Acesta a muncit în sectorul administrativ, într-un obiectiv exterior locului de deţinere, unde lucrau 10 deţinuţi, motiv pentru care a fost dispusă retragerea acestora de la muncă şi monitorizarea medicală.

„În continuare, administraţia locului de deţinere aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Argeş”, transmite ANP.

Acuzații la adresa conducerii IGPR

Sindicaliştii din Poliţie acuză conducerea IGPR că, ”într-un heirupism de partid”, îi expune intenţionat pe poliţişti riscului infectării cu coronavirus.

Aceștia reclamă că polițiștii sunt trimişi la persoane suspecte de coronavirus aflate în autoizolare, pentru semnarea unui proces-verbal.

Conform sindicatului, unii dintre poliţişti s-au sesizat că solicitarea este abuzivă si au raportat că nu pot îndeplini astfel de sarcini fără fi dotaţi cu materiale care să le asigure protecţia, fiind prezentat raportul unui poliţist de la Roman.

Adauga un comentariu