National

Focar de COVID-19 într-o fabrică din Arad. Câte persoane au fost infectate

Publicat: 12 aug. 2020
Focar de COVID-19 într-o fabrică din Arad
Zece angajați ai unei fabrici din Arad au fost depistați infectați cu CoVid-19 iar linia de producție a fost închisă

Focar de COVID-19 într-o fabrică din Arad. Zece angajați ai unei fabrici din Arad au fost depistați infectați cu SARS-CoV-2. Fabrica, care se află în zona industrială de la marginea municipiului Arad, a fost declarată focar de CoVid-19. Asfel, întreaga linie de producţie a fost închisă.

Un focar de coronavirus a fost declarat, marţi, într-o fabrică din zona industrială de la marginea municipiului Arad. Aici, zece angajaţi au fost depistaţi infectaţi cu SARS-CoV-2, iar întreaga linie de producţie a fost închisă.

Focar de COVID-19 într-o fabrică din Arad

Şeful DSP Arad, Hotra Timiş, a declarat că toţi angajaţii contacţi direcţi ai celor bolnavi sunt în izolare la domiciliu. În momentul de față, focarul este considerat izolat.

„Avem un focar la o companie, unde am identificat zece angajaţi pozitivi. Astăzi, o echipă de medici epidemiologi s-a deplasat la faţa locului, au fost izolaţi lucrătorii de pe o întreagă linie de producţie. Recomand în continuare ca Zona Industrială Arad să crească măsurile de prevenţie şi de protecţie, să aibă grijă la monitorizarea continuă a angajaţilor. Acest focar îl considerăm izolat, monitorizăm toţi contacţii, care sunt în izolare la domiciliu”, a spus şeful DSP Arad.

În Arad sunt șase focare active

În acest moment, în judeţ sunt în evoluţie şase focare de CoVid-19. Astfel, este vorba despre cel de la fabrică, unul la un centru de îngrijiri paleative din localitatea Ghioroc şi patru în comunităţile din Bonţeşti, Pâncota, Seleuş şi Sâmbăteni.

De la începutul pandemiei, în judeţul Arad au fost confirmate 1.312 cazuri de CoVid-19. Dintre acestea, 32 au fost doar în ultimele 24 de ore, iar 100 de pacienţi spitalizaţi au decedat.

Întreprindere de confecții din Sibiu, declarată focar

Totodată, Prefectura Sibiu a anunţat că 23 de de angajaţi de la o fabrică de confecţii au fost infectaţi cu noul coronavirus. Imediat, autoritățile au demarat o anchetă epidemiologică.

„Vă informăm că la o întreprindere de confecţii din municipiul Sibiu, au fost confirmate pozitiv în urma testării cu noul SARS-CoV-2. Din primele informaţii, este vorba de un număr de 23 de persoane”, a transmis Prefectura Sibiu.

Sursa citată a precizat că Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a demarat anchete epidemiologice. Potrivit ultimei raportări a autorităţilor, în judeţul Sibiu s-au înregistrat peste 1.100 de cazuri de infectare.

Descoperirea acestui focar de COVID-19 într-o fabrică din Arad nu este un caz izolat. Potrivit lui Raed Arafat, sute de focare au apărut în toată țara.

Adauga un comentariu