Coronavirus

Focar de coronavirus în România. Peste 20 de angajați ai unei fabrici din Sibiu sunt infectați

Publicat: 08 aug. 2020
Focar de coronavirus în România
Focar de coronavirus în România

Focar de coronavirus în România. Prefectura Sibiu a anunţat sâmbătă că 23 de de angajaţi de la o fabrică de confecţii au fost infectaţi cu noul coronavirus, fiind demarată o anchetă epidemiologică.

”Vă informăm că la o întreprindere de confecţii din municipiul Sibiu, au fost confirmate pozitiv în urma testării cu noul Sars-Cov-2, din primele informaţii, un număr de 23 de persoane”, a transmis, sâmbătă, Prefectura Sibiu, potrivit News.ro.

Sursa citată a precizat că Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a demarat anchete epidemiologice.

Potrivit ultimei raportări a autorităţilor, în judeţul Sibiu s-au înregistrat 1.055 de cazuri de infectare, 38 în ultimele 24 de ore.

Raed Arafat a anunţat sute de focare de COVID-19 în România

Într-o declaraţie pentru un post de televiziune, Raed Arafat a anuntat faptul ca la această oră, în România, sunt peste 300 de focare de COVID-19. Totuşi, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă da asigurări şi spune că situaţia din aceste focare este ţinută sub control. În altă ordine de idei, Arafat a explicat faptul că nu se poate şti cum va evolua coronavirusul în România. Acesta a spus că nu se exclude un scenar greu în legătură cu evolotia virusului din Wuhan.

În direct la Digi24, Arafat menţionează faptul că există o diferenţă despre un focar intern şi o transmitere comunitară, iar acest lucru poate duce la luarea deciziei de carantinare a unei întregi localităţi. Nicio ţară din lume nu poate prevedea evoluţia pandemiei, susţine Raed Arafat:

„Noi am luat, am carantinat unele localităţi, chiar dacă s-au supărat pe noi primarii din localităţile respective, chiar şi recent. Am luat anumite măsuri punctuale şi asta fac multe ţări acum, dar sunt situaţii în care dacă vezi că scapă total sub control şi începe să fie o creştere mare, exponenţială, se pot reimpune anumite măsuri drastice. Poate că nu faci un total lockdown în toată ţara, dar faci într-un judeţ, îl faci într-o zonă în care vezi că este o răspândire majoră. Acest lucru nimeni nu poate să-l nege, la orice moment se poate lua o astfel de decizie”, a insistat Raed Arafat.

Focar de coronavirus în România. Nu suntem într-un scenariu sumbru, dar acesta poate avea loc în orice moment

Conform lui Raed Arafat, momentan, România nu se confrunta cu existenţa unui scenariu sumbru, dar acest lucru nu înseamnă că nu se poate întâmpla oricând. Secretarul de stat menţionează faptul că la um scenariu negru se poate ajunge chiar peste o lună, sau în primăvara anului viitor.

„Nu suntem în acest scenariu încă, dar putem să ajungem şi peste o lună, şi peste două, şi în timpul toamnei, şi în timpul primăverii anului viitor să ajungem la scenarii grele, dacă boala se va comporta într-un fel pe care nu putem să-l controlăm”, a avertizat secretarul de stat în MAI.

Carantinarea localităţilor se ia doar dacă sunt focare de transmitere comunitară

În încheiere, Raed Arafat a explicat că autorităţile statului iau măsura de carantinare zonala a unei localităţi doar dacă exista cazuri de tramsitere comunitara. Acesta susţine că, în pofida faptului că într-o localitate numărul de infectări este relativ mare, dacă este cazuri sunt concentrate, de exemplu, într-o fabrila, nu se va izola localitatea respectivă.

Comentarii
Adauga un comentariu