Actualitate

Focar de infecţie descoperit la Spitatul Judeţean din Târgu Mureş. Cinci pacienţi au murit

Publicat: 15 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Focar de infecţie descoperit la Spitatul Judeţean din Târgu Mureş. Cinci pacienţi au murit
Cinci pacienți au murit din cauza infecțiilor contactate la Spitalul Județean din Târgu Mureş

Cinci pacienți au murit din cauza infecțiilor contactate la Spitalul Județean din Târgu Mureş. Germenii descoperiți au o rezistență uriașă la antibiotice.

La nivelul Spitalului Clinic Județean Târgu Mureş a fost identificat un focar de infecție asociată asistenței medicale, focar constituit din şase cazuri, din care cinci s-au soldat cu deces, cazuri care au fost raportate și depistate în ultimile zile.

Internările în secția de terapie intensivă au fost oprite, iar germenii descoperiți sunt din categoria celor cu o rezistență uriașă la antibiotice. Practic, sunt de nevindecat.

Este vorba despre piocianic și acentobacter. Prima este o bacterie care afectează în special organismele cu imunitate scăzută.

Persoanele care au o stare bună de sănătate nu se infectează. În schimb, pacienții din secțiile de terapie intensivă sunt victime sigure ale bacteriilor.

Cei 5 pacienți care și-au găsit sfârșitul pe secția de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Județean din Târgu Mureș erau pacienți poli-spitalizați cu patologii severe, care înainte de infecție au suferit proceduri invazive.

În urma acestei tragedii, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Adriana Pistol, a luat decizia de a opri toate internările în această secție a Spitalului Județean din Târgu Mureș și urmează să fie făcută dezinfecție acolo, anunță tot Adriana Pistol.

Următorul pas este ca medicii din spital să facă un screening biologic.

În ceea ce îi privește pe ceilalți pacienți care erau internați pe secția de anestezie și terapie intensivă, pentru a determina dacă nu cumva aceleași două bacterii sau alte bacterii s-au instalat și în organismul acestora.

 

Adauga un comentariu