Actualitate

Focar de infecție la Poliția Capitalei. Peste 15 polițiști ar fi infectați

Publicat: 05 iun. 2020

Sindicatul Europol a anunțat că există un focar de infecție cu coronavirus la Poliția Capitalei. Primul polițist testat pozitiv este angajatul Serviciului de Furturi Autor. Reprezentanții sindicatului afirmă că ar exsta peste 15 angajați care au contactat noul coronavirus.

„Focar de infecție cu coronavirus la Poliția Capitalei. În urma cu aproximativ o saptămână, după ce a existat prima confirmare a infectării cu coronavirus a unui polițist din cadrul Serviciului de Furturi de Auto, s-a mușamalizat situația. Acum, numărăm peste 15 polițiști posibil infectați și alti aproximativ 20 de polițiști în izolare, care își așteaptă verdictul. Nu vorbește nimeni însă despre numărul de infectați din familiile polițiștilor.

În ultimele zile au fost înregistrate mai multe apeluri de urgență din partea membrilor familiilor polițiștilor care acuzau simptomele specifice coranvirusului. Iar dacă vă întrebați de ce s-a întâmplat acest lucru, este simplu, avem pe de o parte incompetența șefilor care nu au înțeles să ia măsuri pentru împărțirea colectivului la muncă în schimburi de 12 ore sau 24 de ore, iar pe de altă parte despre frica de a sesiza că există un potențial focar”, se arată în comunicatul Sindicatului Europol.

Ce este Sindicatul Europol

Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL este o organizație sindicală formată în cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru apărarea drepturilor fundamentale și profesionale ale polițiștilor. Procesul actual de schimbare de generații în M.A.I., a scos în evidență o necesitate acută și o dorință a unei schimbări în ceea ce privește politica sindicală practicată până în acest moment.

Din acest motiv, inclusiv principiile de organizare a Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL diferă radical față de celelalte organizații sindicale, tocmai prin aplicarea inversă a puterii decizionale, în sensul că, la nivel central, liderii sindicatului au un rol de reprezentare a obiectivelor și intereselor filialelor create la nivelul fiecărui județ. Pe baza acestui concept, revendicările promovate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, se vor baza pe nevoi și probleme obiective, de la nivelul de bază al structurii, respectiv de la polițiștii din stradă, care sunt primii care aplică legea și cei mai vulnerabili în privința răspunderii pe care o poartă. Este deosebit de important să conștientizăm că procesul de demilitarizare a Poliției și Poliției de Frontieră, nu s-a realizat și la nivel de mentalitate. În această privință sunt multe etape pe care încă mai trebuie să le parcurgem pentru ca polițiștii să fie respectați la adevarata lor valoare.

 

Adauga un comentariu