Local

Focar de infecție pe o stradă centrală din Iași! Mii de oameni trec prin acest loc zilnic, însă autoritățile nu bagă de seamă – FOTO

Publicat: 07 mart. 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Focar de infecție pe o stradă centrală din Iași Mii de oameni trec prin acest loc zilnic însă autoritățile nu bagă de seamă - FOTO
Problema gunoaielor de pe străzile din Iași este tot mai mare în această perioadă

Pe o stradă intens circulată din Iași, s-a creat un adevărat focar de infecție din cauza mizeriei și a gunoaielor care s-au adunat. De asemenea, oamenii străzii și-au găsit adăpost lângă țevile de apă caldă

La baza Pasajului Alexandru cel Bun, trotuarul de pe strada Silvestru este un focar de infecție. S-au adunat sute de gunoaie și se simte un miros urât și respingător. De asemenea, oamenii străzii și-au găsit adăpost la căldura țevilor cu apă. Primarul Mihai Chirica promovează faptul că orașul este unul curat și de nivel european, însă probabil că a omis această stradă centrală.

Focar de infecție pe o stradă din Iași

Prin această zonă, lângă stația Pasaj Alexandru cel Bun, trec mii de oameni zilnic. Chiar pe lângă trotuar, s-au adunat mormane de gunoaie în ultimele săptămâni, însă nimeni nu pare să facă ceva. Primăria Iași ar trebui să conștientizeze că mai există și alte străzi în afară de pietonalul Ștefan cel Mare. Pe lângă țeava de apă caldă a crescut incontrolabil și vegetația, iar oamenii străzii și-au găsit adăpost în aceste locuri.

De asemenea, mirosul când treci pe sub pasaj este extrem de urât din cauza urinei. Chiar în timp ce reporterii BZI discutau cu un om al străzii, o altă persoană dormea între țevile de apă caldă, învelită cu o pătură, pe lângă toate gunoaiele. Toate aceste lucruri se întâmplă la câteva sute de metri de centrul orașului. Adrian, după cum s-a prezentat, s-a oprit lângă țeava de apă pentru a se încălzi. În sacoșă avea câteva sticle, un covrig și niște haine adunate de la gunoi.

„Mai venim aici, ne mai încălzim, dacă tot este mai frig acum, țeava este fierbinte. Am 53 de ani, nici nu mai știu de când stau așa, pe străzi, ani de zile. Am lucrat acum mult timp pe unde am mai apucat, eu sunt de loc dintr-o comună din județ. Mai mergeam cu ziua la oameni în tinerețe, însă am plecat de acasă și am ajuns în Iași. Am avut niște probleme medicale și nu am mai putut să muncesc, iar acum stau și eu pe unde pot, îmi mai dă lumea ceva de mâncare. Am fost și la adăposturile de noapte, însă nu-mi place, vin tot felul de oameni, iar unii sunt periculoși, de asta nu-mi place mie”, povestește Adrian, care locuiește lângă țevile cu apă caldă.

Angajații de la Salubris vor curăța zona din nou

Problema este că și mulți trecători aruncă gunoaie lângă țeava de apă caldă. Astfel, echipele de la Salubris ar trebui să fie zilnic prin acest loc pentru a le ridica.

„În mod normal, ce ține de calea ferată și 20 de metri în proximitatea acesteia, cei de la CFR trebuie să facă curățenie. În rest, noi am mai fost cu echipele în teren și am făcut curățenie, însă trece foarte multă lume și apar din nou gunoaiele. Vom trimite din nou o echipă pentru a salubriza zona”, a transmis Constantin Neculau, directorul general Salubris SA.

Pe o stradă intens circulată din Iași a apărut un focar de infecție din cauza mormanelor de gunoaie aruncate de trecători și oamenii străzii.

Comentarii
Adauga un comentariu