Sport

Focarele de COVID-19 din Liga I îi dau bătăi de cap ministrului Sportului: „Sunt îngrijorat, deja vorbim de un fenomen”

Publicat: 22 iul. 2020
ALT=
Focarele de COVID-19 din Liga I îi dau bătăi de cap ministrului Sportului: „Sunt îngrijorat, deja vorbim de un fenomen”

 Focarele de COVID-19 din Liga I îi dau bătăi de cap ministrului Sportului. Ionuț Stroe s-a declarat îngrijorat de numărul mare de infectări cu COVID-19 la mai multe echipe din Liga I.

Astfel, la Universitatea Craiova, un membru al echipei tehnice a fost depistat pozitiv. Testul antrenorului oltenilor, Cristiano Bergodi, a ieșit neconcludent și a fost refăcut. CFR Cluj a anunțat că a ajuns la nouă cazuri după ce trei suspecți au ieșit negativi. La Dinamo, situația este critică. Nu mai puțin de 14 cazuri au fost confirmate până acum.

„Problemele din fotbalul românesc nu mai țin de anumite accidente sau nu pot fi puse pe seama hazardului. Deja vorbim de lucruri serioase, vorbim de două focare mari care există în momentul de față la echipele românești. Spun foarte multe despre cum înțeleg echipele românești și mai ales organizatorii competițiilor a-și proteja sănătatea și siguranța, în principal a propriilor sportivi, implicit a sănătății publice”, a spus Ionuț Stroe.

Focarele de COVID-19 din Liga I îi dau bătăi de cap ministrului Sportului: Trebuie acționat ferm!

Ministrul Sportului a atras atenția că sănătatea sportivilor este mai importantă decât terminarea pe teren a actualei ediții și a solicitat anchete la cluburile unde au fost înregistrate infectările cu COVID-19

„Sunt îngrijorat, deja vorbim de un fenomen și trebuie să atragem atenția că nu vorbim doar de sănătatea acestor sportivi, ci de sănătatea tuturor celor care participă la această competiție – și sunt 700 de persoane.

Poate pe unii îi interesează mai mult decât sănătatea sportivilor modul în care se vor disputa meciurile, se vor reprograma, cum se vor împăca, cine va fi sancționat, cine va fi depunctat. Cred că e momentul să acționăm foarte ferm. LPF și FRF trebuie să dispună urgent anchete care să corecteze aceste comportamente, să sancționeze această situație și să remedieze, dacă vor să încheie competiția”, a precizat Ionuț Stroe.

Soluția este izolarea totală

Ministrul consideră că echipele de fotbal ar trebui să revină în izolare totală până la finalul campionatului, deoarece infectările nu au avut loc pe stadion.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, spune că nu se poate vorbi despre iresponsabilitate la nivelul LPF.

„Dacă ne uităm la ce se întâmplă în România astăzi, vedem că situația este din ce în ce mai grea. Creșterea numărului de cazuri a avut un impact și în zona fotbalului. Refuz să accept ideea că fotbalul profesionist trebuie să beneficieze de alt tratament față de alte sectoare de activitate”, a spus el.

Anchete epidemiologice la cluburi

Ionuț Stroe anunță că se vor face mai multe anchete epidemiologice la cluburile din Liga I și spune că amânarea meciurilor este decizia LPF.

„Se vor face anumite anchete epidemiologice, sunt sportivi internați în spital, carantinați. Liga Profesionistă de Fotbal este în măsură să amâne aceste meciuri, să stabilească anumite rezultate, iar dacă nu ne încadrăm în termenul de până la 3 august, atunci să ia măsuri în legătură cu modul în care trebuie să se termine sezonul. Această dată de 3 august nu este negociabilă.

Eu sunt optimist și mi-ar plăcea să învățăm din aceste experiențe, chiar dacă ele sunt negativ. Datoria noastră este să sprijinim sportul”, susține Ionuț Store.

Adauga un comentariu