Prima pagină » Magazin » Foietaj cu Brânză: Aperitive Quatro Formaggi de Crăciun
Foietaj cu Brânză: Aperitive Quatro Formaggi de Crăciun

Foietaj cu Brânză: Aperitive Quatro Formaggi de Crăciun

22 dec. 2021, 11:21,
în Magazin

O gustare rapidă, foarte delicioasă și crocantă, foietajul cu brânză merge de minune savurat de sărbători. Aroma cremoasă, fină a brânzeturilor se împletește atât de minunat cu textura foietajului, încât nu e de mirare că acest deliciu dispare primul de pe platourile festive.

Pentru ca tu să te bucuri împreună cu familia și prietenii de un gust irezistibil, am conceput o rețetă inedită de Crăciun: foietaje quatro formaggi din Foile de Cremșnit Boromir. Vei îndrăgi textura crunchy și topping-ul bogat, format din cele patru straturi de brânzeturi diferite!

Foietajul cu brânză, perfect pentru sărbători

Fie că le servești calde sau reci, foietajele cu brânză sărată te răsfață de fiecare dată într-un mod nemaipomenit cu umplutura cremoasă de brânză, îmbogățită de foietajul rumen și aromat. Alături de o porție generoasă de foietaje cu topping de brânzeturi, sărbătorile iernii devin și mai memorabile. Totuși, sunt de nelipsit și de la petreceri sau când te uiți la filmul preferat sau când citești o carte bună și ți-e poftă de o crocănțeală delicioasă.

Foietaje quatro formaggi super rapide

Dacă vrei să gătești ceva bun pentru ocaziile speciale în cel mai scurt timp, fără prea mult efort, rețeta noastră de foietaj cu brânză este numai bună de preparat întrucât este gata în doar 15 minute. Pentru a obține un topping minunat, trebuie să presari patru straturi de brânzeturi rase pe Foile de Cremșnit Boromir, atât!

Te sfătuim să folosești brânzeturi precum: ricotta sau brânză de vaci, Gorgonzola, parmezan și brânză de vaci maturată. Noi am integrat în rețetă Gorgonzola pentru gustul său ușor dulce, însă poți folosi și altă brânză cu mucegai pe placul tău. De asemenea, brânza de vaci maturată conferă o aromă intensă, însă o poți înlocui foarte bine și cu cașcaval dacă vrei ca topping-ul să iasă mai cremos. Ca gustul topping-ului să fie desăvârșit este musai să-l aromatizezi la final cu oregano, rozmarin și ulei de măsline extravirgin.

Odată ce ai presărat brânzeturile pe Foaia de Cremșnit Boromir, trebuie să o lași la rumenit în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, iar în 10 minute va fi gata de scos. Înainte de a servi gustoasele foietaje cu brânză, trebuie să feliezi aperitivul rumen. Mai apoi le poți savura cu un sos catifelat de smântână și mărar sau busuioc proaspăt. Fiecare pachet de Foi de Cremșnit Boromir îți pune la dispoziție trei foi din care poți prepara foietaje cu diferite topping-uri după cum preferi.

Foietaje festive din Foile de Cremșnit Boromir

Din Foile de Cremșnit Boromir prepari prăjituri cremoase, pline de savoare, precum un cremșnit fin cu cremă de vanilie, dar și aperitive sărate sau dulci. În prepararea foilor am folosit ingrediente de cea mai bună calitate pentru ca textura și gustul lor unic să desăvârșească rețetele de bunătăți.

Aruncă o privire pe blog și la rețetele de aperitive rapide cu trei topping-uri de pizza pe care le poți prepara rapid pentru masa de sărbătoare. Tot acolo găsești și rețete minunate de foietaje cu fructe coapte și Foile de Cremșnit Boromir, un desert minunat pentru Crăciun.

Poți comanda online foile de pe boromirmarket.ro, magazinul în care găsești ingredientele perfecte pentru mâncărurile festive, dar și delicii gata preparate precum diferite sortimente de cozonac Boromir sau produse gata de copt precum tradiționalele ștrudele cu fructe, plăcintele cu umplutură bogată de brânză, mere și carne, saleurile cu parmezan și cașcaval, dar și covrigii fierți cu mac, sare sau multicereale. Astfel că te poți bucura direct la tine acasă de gustul bunătăților proaspăt scoase din cuptor fără să petreci mult timp în bucătărie!

Ingrediente foietaj cu brânză: pentru 1 Foaie de Cremșnit

  • 100g brânză de vaci maturată sau cașcaval ras
  • 100g parmezan ras
  • 80g ricotta sau brânză de vaci rasă
  • 40g Gorgonzola sau altă brânză cu mucegai rasă
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 10 frunzulițe de oregano
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin

Mod de preparare foietaje cu brânzeturi

PASUL 1

După ce ai tapetat cu hârtie de copt tava, așază Foaia de Cremșnit Boromir. Dacă vrei să-i conferi o aromă și mai delicioasă, unge-o cu puțin ou. În continuare, trebuie să presari brânzeturile peste foaie.

PASUL 2

Presară primul strat de brânză de vaci sau cașcaval ras, distribuindu-l uniform pe foaie. Deasupra pune un strat de ricotta, iar mai apoi trebuie să presari și brânza cu mucegai Gorgonzola.

PASUL 3

Urmează să preîncălzești cuptorul la 180 grade C și să lași la rumenit foietajul cu brânză timp de 10 minute. Mai apoi scoate tava și presară oregano și rozmarinul peste aperitiv, după care îl aromatizezi cu ulei de măsline. Pune și stratul de parmezan ras, după care poți tăia foietajul în bucățele înainte să-l servești cald sau rece.

Repetă procedura pentru fiecare Foaie de Cremșnit. Alături de un bol cu multă smântână, mărar și usturoi, fii sigur că foietajele quatro formaggi vor fi o adevărată încântare pentru toți cei dragi. Poftă bună!

Ne găsești pe blog cu mai multe rețete deosebite de Crăciun, dar și pe boromirmarket.ro, de unde poți alege bunătăți pe gustul tău!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`