Actualitate

Folia alimentară, deosebit de utilă în bucătărie. Ce întrebuințări inedite poate avea

Publicat: 20 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Folia alimentară deosebit de utilă în bucătărie. Ce întrebuințări inedite poate avea
Banala folie alimentară transparentă are o mulțime de întrebuințări nu doar în bucătărie, ci și în gospădărie

Folia alimentară, fie că vorbim de cea din plastic transparent sau din aluminiu, este foarte utilă nu doar în bucătărie, ci și în casă ori gospodărie. Aceasta are o mulțime de întrebuințări deosebit de utile care ne fac viața mai ușoară. Este de mare ajutor în bucătărie și în baie, la gătit și la curățenie. În cele ce urmează vă prezentăm câteva trucuri la care, poate, nici nu v-ați gândit!

De mare ajutor în bucătărie și în baie, folia alimentară este folositoare la foarte multe treburi casnice, nu doar la păstrarea alimentelor. Aceasta este una dintre cele mai interesante invenţii recente, care a fost creată inițial pentru ambalarea alimentelor și păstrarea lor proaspete mai mult timp. Totodată, folia este de ajutor și pentru slăbit, dacă înfășurăm abdomenul cu ea.

Folia alimentară, foarte utilă în bucătărie

Se întâmplă mai tot timpul să nu consumăm integral fructele ori legumele. Fie că ai tăiat o jumătate dintr-un ardei pentru un sandviş ori jumătate de măr pentru o gustare rapidă, ceea ce rămâne poate fi împachetat în folie alimentară şi pus la frigider. Astfel, fructul sau leguma respectivă va rezista cu două zile mai mult, decât dacă nu este învelită în folie. Ceea ce e bine de ținut minte este că folia ajută indiferent dacă fructele ori legumele sunt acide sau alcaline. Lămâia rezistă mai bine la frigider în folie, după ce a fost tăiată. Astfel, ea se va păstra suculentă până la o săptămână şi nu va mucegăi.

Platourile cu aperitive se vor păstra proaspete

Când aştepţi musafiri şi ai multe lucruri de făcut, pregăteşte aperitivile de cu seară. Dacă împachetezi platourile în folie alimentară, se vor păstra excelent până a doua zi. Aperitivele vor fi la fel de proaspete ca şi cum le-ai fi tăiat pe loc. Sub pelicula transparentă, mezelurile nu se oxidează, iar legumele rămân la fel de suculente.

Îți protejează răzătoarea

Legumele colorate și acide pe care le dai pe razătoare atacă în timp luciul metalului. Sucul lor va lăsa urme şi corodează, mai ales dacă o foloseşti foarte des. În special morcovul lasă urme care nu se vor curăța prea uşor. Astfel, înainte să foloseşti razătoarea, învelește-o într-o bucată de folie alimentară. Aceasta este flexibilă şi nu se vor rupe bucăţi din ea care să ajungă în morcovul ras. După utilizare, îndepărtează folia şi razătoarea rămâne curată.

Folia alimentară este de ajutor în bucătărie și pentru caserolele care nu se închid etanş

Atunci când vrei să iei la serviciu, la picnic sau oriunde o caserolă cu sos, împacheteaz-o în folie alimentară. Astfel, poți fi sigur că nu va curge conţinutul. La fel și dacă nu se închide etanş capacul, folosește folie alimentară. Cu acest truc, vei salva geanta de pete care se curăţă greu. De asemenea, când pleci în concediu, este utilă pentru etanșarea gelușlui de duș ori a diferitelor creme pe care le iei. Sau dacă nu ai apucat să cumperi o husă pentru telefonul mobil, îl poți înfășura în folie, bine întinsă, ca să-l protejezi de zgârieturi, dar și de apă ori nisip, când mergi la piscină. Așadar, folia alimentară are foarte multe întrebuințări în bucătărie și nu numai…

Adauga un comentariu