Razboi în Ucraina

Forțele armate rusești au atacat din nou regiunea Herson. Poliția raportează oameni morți și mai multe clădiri avariate

Publicat: 10 nov. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Forțele armate rusești au atacat din nou regiunea Herson. Poliția raportează oameni morți și mai multe clădiri avariate
Forțele armate rusești au atacat din nou regiunea Herson

Armata rusă a lovit linia frontului din Herson. Atacul ar fi fost comis cu rachete „Grads” și artilerie grea, a informat poliția din regiune, transmite publicația Ukrinform.

„Armata rusă a lovit linia frontului”, se arată în mesajul transmis de autorități.

În urma atacului, au fost avariate clădirile rezidențiale private și cu mai multe etaje, garajele, magazinele, farmaciile, centralele solare. De asemenea, au fost înregistrate victime.

Mai mulți oameni au fost răniți, iar alte persoane au murit sub dărâmăturile caselor, au transmis polițiștii.

62 de proceduri penale cu privire la faptele de crime de război ale armatei ruse

În ultima zi, poliția a deschis 62 de proceduri penale cu privire la faptele de crime de război ale armatei ruse în regiunea Herson.

De asemenea, potrivit Nexta, rușii au aruncat în aer turnul de televiziune al orașului, relatează autoritățile locale.

În prezent, cea mai importantă sarcină în satele părăsite de ruși este de a ajuta oamenii să se pregătească pentru perioada de iarnă, au nevoie de alimente, materiale de construcție și restaurarea alimentării cu energie electrică.

Rusia ar plănui un test nuclear în următoarele zile

În ultima săptămână, navele au fost observate părăsind zona de testare din Marea Arctică și întorcându-se în port fără a efectua vreun test. SUA cred că rușii au întâmpinat dificultăți tehnice.

Acest lucru poate fi văzut ca parte a unei imagini mai mari și a practici militare recente a Rusiei, care trimite trupe prost antrenate și subechipate în Ucraina”, a declarat un diplomat occidental pentru CNN.

„Industria militară a Rusiei trece prin momente dificile și putem vedea, de asemenea, că sancțiunile occidentale asupra bunurilor militare de înaltă tehnologie au un efect și trebuie să continue”.

Oficialii americani au mai spus că Rusia ar putea relua testul, dar fereastra pentru operațiuni este limitată deoarece apele din zonă vor începe în curând să înghețe.

Comentarii
Adauga un comentariu