Titlurile zilei

Fost agent, dat în judecată de Inspectoratul de Poliție Județean Iași! Miza este de mii de euro! Scandalul a pornit de la o condamnare pentru purtare abuzivă! (Exclusiv!)

Publicat: 29 iun. 2020
Mai mulţi polițiști constănțeni, testați pozitiv cu Covid-19
Mai mulţi polițiști constănțeni, testați pozitiv cu Covid-19

Inspectoratul de Poliție Județean Iași și-a dat în judecată un fost agent. Reclamanții cer daune de mii de euro. Întreg scandalul a pornit după ce fostul agent a fost condamnat, în cadrul unui scandal de purtare abuzivă

Inspectoratul de Poliție Județean Iași și-a dat în judecată un fost agent. Reclamanții le cer magistraților să îl oblige pe Alexandru Ghorghiu la plata unor daune de mii de euro. Întreg scandalul a pornit după ce fostul agent a fost condamnat, în cadrul unui scandal de purtare abuzivă.

Decizia judecătorilor privind dosarul în care fostului agent Alexandru Gheorghiu i s-au cerut daune de mii de euro

La finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni și-au declinat competența de soluționare a litigiului către Judecătoria Iași. Acum, urmează ca judecătorii ieșeni să decidă în litigiul dintre Inspectoratul de Poliție Județean Iași și fostul agent Alexandru Gheorghiu.
Reclamanții le cer judecătorilor să îl oblige pe acest fost agent la plata unor daune de 18.769 de lei.

„Alexandru Gheorghiu a fost angajat în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, în calitatea de ajutor de șef de post, începând cu data de 1 august 2010 și până pe 13 iulie 2016, când și-a încetat raporturile de serviciu prin demisie. Printr-o sentință penală din 2017, pronunțată de Tribunalul Iași, pârâtul a fost condamnat pentru purtare abuzivă și vătămare corporală. Acesta a fost obligat, în solidar cu alți doi inculpați și cu Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul de Poliție Județean Iași, în calitate de persoană responsabilă civilmente, să-i plătească părții civile C.P. suma de 50.000 de lei, cu titlu de daune morale”, au afirmat cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

Executare silită pentru mii de euro, demarată împotriva Inspectoratului de Poliție Județean Iași

Cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași au mai afirmat că C.P. a demarat procedura de executare silită, pentru suma de 50.000 de lei, împotriva Ministerului Afacerilor Interne, prin IPJ Iași.
„Suma finală achitată fiind de 56.309,50 lei, compusă din 50.000 de lei, reprezentând debit principal, și 6.309 lei, reprezentând cheltuieli de executare. Astfel, partea ce îi revine pârâtului din prezenta cauză din această sumă este în cuantum de 18.769,83 lei”, au mai afirmat cei de la Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Pe de altă parte, Alexandru Gheorghiu, fost agent, nu a formulat întâmpinare.

Fost agent, condamnat după un scandal de purtare abuzivă

Pe 17 octombrie 2014, Alexandru Gheorghiu (fost agent principal de Poliție) a fost acuzat, alături de alte două persoane, de purtare abuzivă și vătămare corporală.

„Pe 8 august 2013, în jurul orei 21:00, inculpații au introdus-o forțat în incinta Postului de Poliție pe persoana vătămată C.P., unde i-au adresat injurii și amenințări, au lovit-o cu pumnii, cu picioarele și cu bastonul, au imobilizat-o, aplicându-i cătușe la mâini și legându-o de picioare, cauzându-i, conform certificatului medico-legal, leziuni traumatice, respectiv fracturi costale stângi, fracturi apofizice transverse, pneumotorax stâng și emfizem subcutanat cervico-toraco-abdominal, care au necesitat 40-45 zile îngrijiri medicale. Inculpatul agent de Poliție Alexandru Gheorghiu era încadrat în calitate de agent de Poliție, iar, de la 1 septembrie 2012, îndeplinea funcția de agent și ajutor șef de post la Postul de Poliție aparținând Secției V de Poliție Rurală Răducăneni”, au declarat atunci procurorii.

Conform acestora, polițiștii au preluat partea vătămată, care se afla sub influența alcoolului și care profera injurii, și au dus-o la Postul de Poliție. Anchetatorii spun că, acolo, partea vătămată a fost izbită de un fișet metalic, a fost lovită în mod repetat de cei trei agenți, căzând în urma loviturilor primite. Ulterior, victima a fost încătușată la mâini, legându-i-se picioarele și primind în continuare lovituri de la cei trei agenți. Persoana vătămată a declarat că era bătută în reprize, fiind udată cu apă când leșina și chiar spălată de sânge de către agresori.

În urma procesului, Alexandru Gheorghiu a fost condamnat pentru purtare abuzivă și vătămare corporală. De asemenea, inculpații au fost obligați să îi achite victimei daune de 50.000 de lei, în solidar cu MAI, prin Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

Comentarii
  • ceva nu-i in regula ,de obicei sunt 2-3 autori la astfel de spete ,oare asta a luat pe el totul ?sau procurorii au facut exces de zel si au cautat un tap ispasitor ?
    CEVA NU-I CURAT AICI

  • e plina militia de angajati corupti care nu fac nik ,cer si iau spaga ,fac abuz de haina statului ,ii platim degeaba si mai strica si imaginea militiei

Adauga un comentariu