Local

Fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos, condamnată după un accident mortal! Felicia Spulber a primit o pedeapsă cu suspendarea executării! Daune de sute de mii de lei, date de judecători!

Publicat: 19 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos condamnată după un accident mortal Felicia Spulber a primit o pedeapsă cu suspendarea executării Daune de sute de mii de lei date de judecători
Felicia Spulber, fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos, a fost condamnată după un accident mortal

Felicia Spulber, fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos, a fost pedepsită de judecători după un accident mortal! Aceasta a fost condamnată cu suspendarea executării! De asemenea, magistrații au obligat asiguratorul la plata unor daune materiale și morale în valoare totală de sute de mii de lei

Fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos, Felicia Spulber (44 de ani), a fost condamnată în urma unui accident mortal! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au dispus recent condamnarea Elenei Felicia Spulber la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 5 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. De fapt, judecătorii au contopit și pedeapsa primită de fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos pentru abuz în serviciu.
De asemenea, magistrații au obligat asiguratorul mașinii la plata unor daune în valoare totală de sute de mii de lei.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată în cadrul procesului penal de cele 8 părți civile. Obligă asiguratorul de răspundere civilă SC Euroins România Asigurare-Reasigurare să le plătească acestor părți civile suma totală 567.000 de lei, drept daune materiale și, respectiv, daune morale. Respinge celelalte pretenții civile, ca neîntemeiate (nejustificate)”, au afirmat judecătorii.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos, Felicia Spulber, acuzată de ucidere din culpă în urma unui accident rutier grav

Fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos, Felicia Spulber, a fost trimisă în judecată în acest dosar pe 18 februarie 2019, în urma unui accident mortal.

„Pe 9 iulie 2015, în jurul orei 6:50, în timp ce conducea autoturismul marca Audi A3 pe DJ 281C, în localitatea Cotnari, din direcția satului Cotnari către DE 58, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum și ca urmare a unui zgomot perceput la autoturism, inculpata Elena Felicia Spulber a pierdut controlul direcției, producând un accident rutier soldat cu decesul numitei C.V.”, au menționat procurorii.

În ziua respectivă, la ora 6:40, Elena Felicia Spulber a plecat de acasă spre locul de muncă. În același moment, pe trotuarul de pe același drum se deplasa și victima. Oamenii legii au precizat că, la un moment dat, victima a încercat să traverseze drumul aflat într-o pantă.

„Autoturismul condus de inculpată, care se deplasa în pantă (înspre vale) a fost scăpat de sub control de către șoferiță (nemaiputând fi controlat), având o traiectorie ușoară spre stânga, intrând în coliziune cu podețul aflat în fața Oficiului Poștal Cotnari, după care a lovit-o pe victimă, proiectând-o peste gardul oficiului poștal, leziunile suferite de aceasta în urma impactului provocându-i decesul”, au adăugat procurorii.

Un stâlp de telefonie rupt în urma impactului, căzut peste mașina fostei secretare a Primăriei Târgu Frumos

În urma impactului puternic produs de fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos, Felicia Spulber, o martoră a sunat la 112. La locul accidentului mortal au ajuns echipaje medicale și de Poliție. Medicii nu au putut face nimic pentru victima în vârstă de 70 de ani, decât să declare decesul acesteia.
La rândul lor, polițiștii au demarat cercetările la fața locului. La audierile de la fața locului, Felicia Spulber a declarat că, după ce a virat ușor spre stânga de volan, a auzit un sunet, moment în care volanul s-ar fi blocat. Potrivit Elenei Felicia Spulber, din acest motiv vehiculul a pătruns pe contrasens, a lovit o șufă metalică de la un stâlp din lemn, iar o femeie ce se afla pe bordura gardului a căzut peste gardul Oficiului Poștal.

Fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos, Felicia Spulber, a invocat un caz fortuit

Oamenii legii au testat-o alcoolscopic pe Felicia Spulber și au constatat că fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos nu consumase băuturi alcoolice.
În urma efectuării cercetărilor, un expert a concluzionat că accidentul putea fi evitat de victimă dacă aceasta nu traversa ori dacă nu ar fi intervenit depresurizarea anvelopei de la roata stânga-față a autoturismului.

De asemenea, s-a mai reținut că, pentru evitarea accidentului, Felicia Spulber ar fi trebuit să circule cu o viteză mai mică sau egală cu 23 km/h. Conform expertului, deformarea jantei ar fi putut fi produsă de un obiect dur de pe șosea, iar, ca urmare a acestei lovituri, pneul s-a dezumflat treptat, făcând ca Felicia Spulber să nu mai poată avea controlul volanului, autoturismul deplasându-se înspre partea stângă. Chiar dacă Felicia Spulber a invocat un caz fortuit, judecătorii au considerat că nu se poate pune astfel problema. Astfel, magistrații au dispus condamnarea fostei secretare a Primăriei Târgu Frumos, în urma acestui accident mortal.

Fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos, condamnată recent pentru abuz în serviciu

Fosta secretară a Primăriei Târgu Frumos, Felicia Spulber, a fost condamnată cu suspendare la finele lunii februarie a acestui an, pentru abuz în serviciu. Decizia Curții de Apel Iași a venit după ce Felicia Spulber fusese achitată inițial de Judecătoria Pașcani.
Femeia fusese trimisă în judecată de procurori pe 16 februarie 2018.

„În perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017 (momentul formulării acuzației oficiale), inculpata, în calitate de secretar al Primăriei Orașului Târgu Frumos, nu a respectat atribuțiile de serviciu stabilite prin lege, în sensul că nu a întocmit referatul și nu a înaintat acest document împreună cu actele din care rezulta motivul legal de încetare a mandatului primarului orașului Târgu Frumos, prin aceasta cauzând o vătămare intereselor legitime ale Prefectului Județului Iași – împiedicat să-și îndeplinească atribuțiile”, au menționat procurorii cu privire la Felicia Spulber.

Adauga un comentariu