Titlurile zilei

Fostul director de la Finanțele ieșene a strâns o mică avere în bancă! În 2022, conturile lui Marian Bosianu au devenit mai grase. A finalizat vila din cartierul Tătărași – FOTO

Publicat: 29 iul. 2022
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Fostul director de la Finanțele ieșene a strâns o mică avere în bancă În 2022 conturile lui Marian Bosianu au devenit mai grase. A finalizat vila din cartierul Tătărași  FOTO
Marian Bosianu, fost director la Finanțele ieșene, a deschis un cont în bancă cu o sumă importantă

La începutul anului 2022, conturile fostului director general de la Finanțele ieșene s-au umflat peste noapte. O sumă frumoasă în valută a fost depusă în cont, în valută. A reușit să termine și vila din cartierul Tătărași

Ultima declarație de avere depusă de Marian Bosianu, fost director la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, arată că funcționarul o duce destul de bine, asta numai după sumele înregistrate în conturile bancare. Chiar la începutul anului 2022, Marian Bosianu a deschis un cont curent la Banca Transilvania, unde a depus suma de 75.996 de euro. La aceeași bancă mai are deschise două conturi, în 2007 și 2015, în care a depus suma totală de aproape 100.000 de lei, adică 20.000 de euro. Într-un fond de investiții mai apare cu aproape 100.000 de lei, iar la un cont deschis la BCR a depus suma de 18.366 de lei. În urmă cu 3 ani, Marian Bosianu a vândut un teren pentru care a încasat aproape 60.000 de euro. Apelat telefonic, Marian Bosianu a precizat că nu este o sumă exagerată în contul deschis recent.

„Am contribuit împreună cu soția, dintr-un venit legal. Amândoi avem venituri”, a spus fostul director.

La un moment dat, șefii din instituție au declarat că vor fi verificate marile averi ale contribuabililor, dar, de aproape 2 ani, nu s-au văzut rezultatele.

Fostul director de la Finanțele ieșene a strâns o mică avere și a finalizat vila

După mai mulți ani, Marian Bosianu a reușit să finalizeze vila, din zona cartierului Tătărași. La adresa menționată, în 2012, a cumpărat un teren în suprafață de 370 de metri pătrați. Terenul a fost achiziționat de la Andrei și Carmina Ionescu, la un preț de 72.917 lei, adică 16.650 de euro, conform cursului valutar de acum 10 ani. Suprafața construită la sol a imobilului este de 109 metri pătrați.

„Locuința construită la roșu, în anul 2013, rezistentă, din cărămidă, nu deține certificat de performanță energetică și nu are lift. Imobilul este compus din subsol, cu o suprafață utilă de 33 de metri pătrați, parter, cu o suprafață utilă de 87.77 de metri pătrați, plus 38 de metri pătrați suprafață terasă și mansardă, cu o suprafață utilă de 87,72 de metri pătrați, plus 10 metri pătrați suprafață balcon”, se arată în descrierea imobilului.

Deja Marian Bosianu s-a mutat în noua locuință finisată.

„Am terminat, după aproape 10 ani, eu aș fi vrut și mai devreme, dar nu s-a putut”, a mai spus finanțistul.

În edițiile trecute ale BZI, a fost dezvăluit faptul că la Finanțe a fost angajat un fost ofițer SRI.

Ce bunuri mai deține familia Bosianu

Aceeași declarație de avere mai arată că Marian Bosianu a încasat din salarii suma de 72.491 de lei/an, din funcția de consilier superior. Diana Gabriela Bosianu, soția finanțistului, a avut un venit anual de 161.460 de lei, din calitatea de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău. Documentul mai arată că finanțistul deține bijuterii, cu o valoare de 6.000 de euro, dar și tablouri, în valoare de 3.500 de euro.

La capitolul datorii, a declarat mai multe credite, cu dată scadentă în 2022, 2023 și 2024. Valoarea creditelor este de aproximativ 200.000 de lei. Familia Bosianu mai deține un apartament de 78 de metri pătrați, situat în municipiul Iași, precum și mai multe suprafețe de teren de aproape 1 hectar, situate în comuna Holboca, județul Iași. În parcul auto al familiei se mai află două autoturisme Mazda (2019 – an fabricație) și Dacia (2009 – an fabricație). La finalul anului 2019, Marian Bosianu, susținut de PSD, a fost înlocuit de Paul Ciobanu, susținut de PNL.

În luna aprilie 2022, au fost dirijate noi schimbări. Noul director al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice este Doru Viorel Alupoaei, susținut de PSD. Fostul director de la Finanțele ieșene a strâns o mică avere în bancă, dar încă și-ar mai dori o funcție de conducere.

Comentarii
  • El bun finanțist și doamnă-sa bună procuroare.
    Ați fi vrut să-și facă colibă???
    Și-au făcut și oamenii o casă normală, după o viață de muncă. (Mie chiar îmi place proiectul casei, dovedește că ambii soți au gusturi bune). Bravo lor și felicitări!
    Să fie sănătoși și să se bucure în liniște de casă, cu multă sănătate!

  • O da, consultati un arhitect sa va sfatuiesca cum e cu volumele, E departe de a exista o armonie intre volume. Nu vedeti ca atentia se pune pe stalpii de la poarta? Sunt enormi. Sau asa se practica in lumea procurorilor, imprejmuri tip puscarie. La venitul uni procurur se putea mai bine.

Adauga un comentariu