Actualitate

Fostul ministru Florian Bodog, despre numărul morţilor Covid-19: „Se vorbește de 5.000 – 7.000 de decedați care nu sunt raportați. Cifra este uriașă!”

Publicat: 13 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Fostul ministru Florian Bodog despre numărul morţilor Covid-19 Se vorbește de 5.000 - 7.000 de decedați care nu sunt raportați. Cifra este uriașă
Florian Bodog a ţinut să precizeze faptul că datele cu raportările exacte au fost ascunse de către autorităţi şi indiferente de aceste diferenţe, ele se reglează în mod normal la un interval de 24 - 48 de ore

Fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, a avut o intervenţie în direct joi, 13 mai 2021, la postul de televiziune Antena 3. Acesta a transmis detalii despre datele raportate de autoritățile române care arată numărul celor răpuși de COVID-19.

„Se vorbește între 5.000 și 7.000 de decedați care nu sunt raporați. Cifra este uriașă!”, a spus fostul ministru al Sănătăţii.

Florian Bodog, despre diferenţele de raportare a numărului de decese Covid-19

Florian Bodog a ţinut să precizeze faptul că datele cu raportările exacte au fost ascunse de către autorităţi şi indiferente de aceste diferenţe, ele se reglează în mod normal la un interval de 24 – 48 de ore.

„Din punct de vedere tehnic este posibil să apară diferenţe de raportare, dar aceste diferenţe de raportare se reglează în mod normal în 24/48 de ore, indiferent în platformă în care se raportează şi indiferent de structura care raportează aceste decese. Ceea ce mă uimeşte pe mine este faptul că, au fost practic ascunse aceste cifre”, a declarat Florian Bodog, fostul ministru al Sănătăţii, la Antena 3.

Fostul ministru al Sănătăţii susţine că sunt între 5.000 – 7.000 de decese neraportate

Fostul reprezentat al Ministerului Sănătăţii a spus că raportarea a fost cosmetizata pentru a se organiza alegerile locale.

„Teamă îmi este, că ceea ce am spus noi şi la sfârşitul anului trecut, înainte de alegeri şi ceea ce s-a întâmplat în acest an, se va adeveri. Au fost „coafate” raportările, în aşa fel încât să se poată organiza alegeri, în aşa fel încât să se poată raporta că Guvernul, că Ministerul Sănătăţii îşi face datoria. Toţi parlamentarii ar fi trebuit să voteze comisia de anchetă, în aşa fel încât să se facă lumină. Atâta timp cât vor exista semne de întrebare asupra acestui lucru, populaţia României nu va căpăta mai multă încredere în autorităţile medicale, din păcate”, a menţionat Bodog.

Florian Bodog, despre declaraţia ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă

Florian Bodog a avut o primă reacţie după declaraţia actualului ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

„Acum asta este o scuză, că nu se operează certificatele de deces. Certificatele de deces sunt formulare cu regim special. Toate sunt numerotate şi din câte ştiu eu, toate decesele de COVID se raportează în aceeaşi zi, la momentul completării certificatului. Şi asta nu se compleatează cu întârziere (…) Raportările trebuiesc făcute şi nu mai trebuiesc cosmetizate datele. Asta este secretul să avem date la zi”, a spus Florian Bodog, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii a dezvăluit, joi, 13 mai 2021, faptul că cifrele sunt şi cu 500 de decese mai puţin, în cazul spitalelor care au dus greul pandemiei.

În acest caz, Ioana Mihăilă, a cerut Direcţiilor de Sănătate Publica clarificări referitoare la diferenţele de raportare.

Reamintim faptul că în data de 21 aprilie 2021 procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au primit undă verde pentru anchetarea fostului ministru al Sănătății, Florian Bodog. Senatorii români, inclusiv cei din Partidul Social Democrat au decis în şedinţă ridicarea imunității acestuia. Totuşi, în pofida faptului că absolut toate partidele au explicat faptul că vor vota pentru încuviinţarea anchetei, un număr de 24 de senatori au fost împotriva. Florian Bodog este fost ministru în Guvernul PSD și este acuzat de procurorii DNA că ar fi angajat fictiv un consilier pe care l-a plătit timp de 1 an de zile.

Adauga un comentariu