Actualitate

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a fost achitat în dosarul DNA: „Fapta nu există”

Publicat: 08 oct. 2020
Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a fost achitat în dosarul DNA: „Fapta nu există”
Mircea Sandu, fost președinte FRF

Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF), și soția acestuia, Elisabeta Sandu, au fost achitați, joi, în primă instanță de Tribunalul București.

Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit mită peste 700.000 de lei de la reprezentanţii casei de avocatură care câştigase un proces al Federaţiei. Soţia lui Sandu a fost achitată la rândul ei pentru acuzaţia de complicitate. Temeiul pentru achitare este că fapta nu există.

Fostul preşedinte al FRF a fost trimis în judecată de DIICOT

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a fost trimis în judecată de DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, în legătură cu un contract privind construcţia unui centru de fotbal în Buftea.

În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată alte două persoane – Bogdan Petculescu şi Ziv-Asher Tetelman. Potrivit presei sportive, Ziv-Asher Tetelman este ginerele lui Mircea Sandu, fiind căsătorit cu Raluca Sandu.

Conform unui comunicat al DIICOT, „în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2009 – 2010, cei trei inculpaţi au constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop însuşirea din patrimoniul unei instituţii cu profil sportiv a sumei de 3.895.590 de lei, provenită din încheierea unui contract de execuţie lucrări având ca obiect construcţia unui centru de fotbal pe raza localităţii ilfovene Buftea.

Procurorii susţin că, în vederea atingerii scopului infracţional, a fost creat un circuit fictiv prin intermediul căruia au fost încheiate succesiv contracte de antrepriză şi subantrepriză între mai multe societăţi comerciale controlate de către membrii grupului, prin intermediul cărora au fost transferate sumele de bani provenite din contractele încheiate cu instituţia cu profil sportiv”. O parte din aceste sume au revenit ulterior membrilor grupării infracţionale disimulate sub forma “restituire împrumut asociat”, “dividende”.

Mircea Pascu – fost președinte al FRF a murit

Mircea Pascu, cel care a fost președinte al Federației Române de Fotbal a încetat din viață la vârsta de 85 de ani. Anunțul a fost făcut pe site-ul Federației. Reprezentanții FRF au precizat că înaintea partidelor din următoarea etapă a competiţiilor organizate de FRF va fi ţinut un moment de reculegere.

Mircea Pascu s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani. Anunțul cu privire la trecerea sa în neființă a fost făcut joi, 17 septembrie, de către reprezentanții Federației Române de Fotbal.

“Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia, la vârsta de 85 de ani, a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Pascu”, se arată pe site-ul FRF.

Mircea Pascu s-a născut pe 6 noiembrie 1934 la Petroșani. El a fost președintele Federației Române de Fotbal în perioada 1983-1989.
Între anii 1968 – 1979 a fost secretar, vicepreşedinte şi preşedinte al clubului de fotbal Jiul Petroşani.

Între 1980-1983 a deţinut funcţia de preşedinte la Corvinul.

A fost președinte al Federației Române de fotbal (FRF), din februarie 1990 și până în luna august a anului 1990. Alegerile la șefia FRF din 1990 i-au fost nefavorabile, motiv pentru care a ales să se retragă din viața fotbalistică timp de 2 ani.

A revenit în activitate în anul 1992, în calitate de președinte al UFC Rapid București. A stat în funcție până în anul 1994, când, după un conflict cu George Copos, a demisionat de la Rapid.

Între anii 1997-1998 a fost preşedinte al clubului Politehnica Timişoara.

Adauga un comentariu