Ovidiu Hurjui, fost șef al Biroului Vamal Siret, a fost implicat într-un accident rutier cu un minor care se afla pe o trecere de pietoni din Iași și a părăsit locul accidentului. Procurorii au emis un rechizitoriu care prevede că acesta a fugit de la locul faptei ori a încercat să șteargă urmele accidentului. Bărbatul nu recunoaște faptele în fața instanței.
Un fost șef vamal a lovit un copil pe trecerea de pietoni și a fugit
Incidentul a avut loc pe 10 februarie 2023, în jurul orei 07:40. Ovidiu Hurjui conducea un autoturism marca Audi pe strada Sărărie din Iași. În apropierea unei treceri de pietoni, acesta a lovit un minor care se afla pe acea trecere de pietoni. După impact, fostul șef vamal ar fi părăsit locul accidentului, fapt care l-a adus în atenția autorităților. Procurorii au decis trimiterea acestuia în judecată, acuzându-l că a încercat să evite consecințele accidentului. Pe 5 februarie 2025 a avut loc primul termen de judecată în acest sens. Fostul șef al Biroului Vamal Siret, Ovidiu Hurjui, nu dorește să accepte o procedură simplificată unde își recunoaște vina și preferă să se judece în instanță, demonstrându-și nevinovăția.
„Clientul meu nu dorește procedura simplificată, dorește să se judece și să dea declarații. Solicităm audierea inculpatului, bineînțeles, și reargumentarea condițiilor de contradictorialitate din cursul urmăririi penale. De asemenea, solicităm admiterea probei cu înscrisuri, unde intră și înscrisurile medicale, din care rezultă situația medicală actuală, dar și la momentul faptei a inculpatului”, a declarat Dragoș Dublea, avocatul inculpatului.
Ovidiu Hurjui nu a participat la audierea martorilor
Avocatul inculpatului a contestat probele prezentate în dosar, motivând că, pe parcursul urmăririi penale, martorii au fost audiați în lipsa inculpatului.
„Dreptul de a contesta probele ne sunt dispuse, fără o problemă, în fața instanței de judecată. În ce privește acea motivare concretă pe care o solicită domnul procuror, eu am discutat în sală cu privire la alte dosare cu proceduri aplicate, dar nu am auzit o astfel de solicitare din partea domnului procuror. Interesant că s-a adresat anume nouă această întrebare. În orice caz, eram pregătiți pentru asta. Pe parcursul urmăririi penale, martorii au fost audiați în lipsa inculpatului. Nici Ovidiu Hurjui, nici apărătorul lui nu a participat la audierea martorilor, deci el nu a putut pune întrebări în mod nemijlocit ca să profite de acest drept al lui, să pună întrebări pentru a afla adevărul situației”, a subliniat avocatul Dragoș Dublea.
În cadrul următorului termen de judecată, vor fi audiați trei martori ai accidentului, dar și inculpatul. Aceștia vor trebui să ofere mai multe detalii despre modul în care s-a produs accidentul, unde un fost șef al Biroului Vamal Siret a lovit un copil pe trecerea de pietoni.
Conform NCP și a NCPP aflate in vigoare de peste 10 ani, NEVINOVĂȚIA, până la proba contrarie si rămânerea definitivă a unei sentințe judecătorești, SE PREZUMA, Marinelo! Ea NU TREBUIE DEMONSTRATA! Se demonstrează DOAR vinovăția!!!
In plus, nicăieri in legislația românească aflată in vigoare NU există sintagma „trecerea de pietoni”! Prevederile legale menționează doar… „TRECEREA PENTRU PIETONI”, ceea ce e corect și din punct de vedere gramatical!
Despre accidentul Zacornea …… e se mai aude ? e treaba moarta in popusoi ?
Lasă-mă să ghicesc ‘i a sărit în față’
Ce tot îi trageţi cu fostul şef?E o persoană ca oricare.Trebuia subliniat că a fost şef că dă mai bine.
si daca este fostul sef trebuie sa omoare oamenii pe trecerea de pietoni si sa fuga ? cum vine asta ? la puscarie!
Avocații ăștia au nume ca romanii, de gen qvintus, sextus… Adică Dublea e antecesorul lui Triplea, iar pater familias e Striblea.